‘CRKVA ĆE NOSITI IME SV. MILAN U ČAST MILANA BANDIĆA!’ Plenković dobio prijedlog kako odati počast pokojnom gradonačelniku

Foto;: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan dao je zanimljiv prijedlog premijeru Andreju Plenkoviću.

Njegov prijedlog inspiriran je najavom Vlade RH da će s 450 tisuća eura financirati gradnju kapele u Betlehemu.

Stoga je Juričan predložio premijeru osnivanje digitalne crkve koja bi nosila ime sv. Milan u počast pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Dragi moj Plenx,

u svjetlu saznanja da imaš 450.000 eura za kapelicu u Betlehemu obraćam se tebi kao poglavaru veleuvažene HDZ koruptozajednice da zajednički delamo na novom projektu za kojeg držim da je prioritetniji od onog u Izraelu, a možemo i više ćapnuti – a to je Digitalna crkva kriminalnog uma sv. Milan.

Milan Bandić će, tvojim riječima moj Plenx, “ostat zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane“ pa je osnivanje crkve najmanje što mu ti kao stari partner možeš učiniti. Vjerujem da će svijet vidjeti vrijednost naše Digitalne crkve pa će se odlučiti doći u Hrvatsku – malu zemlju za veliku korupciju.

Korupcija je neizostavna komponenta hrvatske povijesti, koja je utkana u nacionalni identitet te humanistički, duhovni i kulturni razvoj hrvatskog društva.

Bandić je umro kao najpotentniji Hrvat ostavivši najveće dugove, a to mogu samo veliki! Nitko se ne priprema dovoljno ozbiljno sačuvati ostavštinu Bandića, to može jedino Crkva, digitalna crkva koja ide u korak s vremenom i digitalizira duh korupcije na viši nivo.

Zabrinut sam što katolička Crkva na čelu s pajdom Bozanićem ne vidi veličinu djela Milana Bandića. A nije da se Bozanić i Bandić nisu mazili i pazili. Treba se znati zahvaliti Milanu za utemeljenje korupcije kao vječne vrijednosti i omogućiti kanonizaciju sveca Milana kroz međureligijski dijalog.

Digitalna crkva će pomagati bogatima, neće plaćati porez i promovirati će ćapanje. Digitalna crkva je pobožnija alternativa katoličkoj Crkvi, a državu će koštati samo 365 milijuna kuna godišnje, što je i više nego povoljno u odnosu koliko ćapaju slične organizacije.

A vjernike Digitalne crkve čeka u raju nagrada: bespravno izgrađen posjed i ljubavnice! Kapelica ti dođe kao kamp kućica na Baniji, a crkva je za prave majstore bez svojstava kao što si ti moj Plenx! Za detalje se možemo vidjeti kod Martine Bienenfeld. Znaš proceduru.

Da smo živi i zdravi! Te ovas džuvde thaj saste! Sa fijenj vij ša sanatoš! Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje”, napisao je Juričan na svome Facebooku.


Komentari