ČISTKA U STRANCI! Iz zagrebačkog SDP-a ‘lete’ tri člana, a Bernardić bi se mogao odreći iskaznice – evo u kojem slučaju

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Dvojica saborskih zastupnika, a možda i njih trojica, dobit će od stranke pismo u kojemu će ih se obavijestiti da više nisu članovi SDP-a, za Jutarnji list otkrili su dobro upućeni izvori.

Dodaju i da bi bez članske iskaznice mogli ostati bivši glavni tajnici SDP-a koji su tu dužnost obnašali u vrijeme dok im je predsjednik bio Davor Bernardić.

Riječ je, kažu, o Zvani Brumniću i Nikši Vukasu. Treće ime o kojemu navodno još nije donesena konačna odluka je ono bivšeg ministra zdravstva, Rajka Ostojića. Nagađalo se da će bez članske iskaznice ostati i Vesna Nađ, ali izvori su za spomenuti medij tu informaciju u ponedjeljak demantirali.

Rok od 45 dana po raspuštanja kompletne zagrebačke organizacije SDP-a istječe danas i povjerenici koji su imali zadatak kompletne revizije članstva podvlače crtu i svima koji su bili uvedeni u stranačku bazu šalju pismene obavijesti o tome nastavljali se njihovo članstvo u SDP-u ili je ono s današnjim datumom prestalo.

Sa saborskim zastupnicima kojima će se otkazati članstvo razgovore će, kažu za Jutarnji, obaviti predsjednik stranke Peđa Grbin koji će im priopćiti informaciju i razloge zbog kojih ih se briše iz članstva.

I dok struja koja je sklona Davoru Bernardiću tvrdi da bivši predsjednik neće ostati u SDP-u ako će biti izbačena dvojica njegovih najbližih suradnika, u onoj koja podupire aktualno vodstvo samo nagađaju kako će se Bernardić postaviti.

U slučaju da i on izađe iz stranke, procjenjuje se da bi saborski Klub SDP-a mogao ostati bez šest članova, a zagrebačka organizacija stranke trebala bi se svesti na 1.700 članova.


Komentari