Cijepljenje će biti organizirano i u Saboru: Kandidat za gradonačelnika ima zanimljiv razlog zašto se neće cijepiti

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su to učinili članovi Nacionalnog stožera, ministri i predsjednik Zoran Milanović, u ponedjeljak je red i na saborske zastupnike da se cijepe protiv koronavirusa.

Cijepljenje će biti organizirano u Saboru. Za primitak cjepiva dobrovoljno se prijavila trećina zastupnika, njih 51. Cijepit će se u 13 sati.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković neće se cijepiti jer je prebolio koronu. To će ipak učiniti predsjednik SDP-a Peđa Grbin, piše Večernji.

“Iskreno, kada dobivam bilo kakvu injekciju, bio bih sretniji da kamera nema u blizini, no smatram svojom obvezom promovirati cijepljenje, koje je tijekom 20. stoljeća spasilo nebrojene živote, pa ću onda izdržati i ovu malu nelagodu”, rekao je Grbin.

Nitko iz Zeleno-lijevog bloka sutra se neće cijepiti, iako kažu kako nisu protiv cijepljenja.

Neće se cijepiti ni kandidat za gradonačelnika Zagreba

“Svi zastupnici našeg kluba već su se javili za cijepljenje svojom liječnicima opće prakse. No, mi inzistiramo da se plan cijepljenja implementira onako kako je i zamišljen, a to znači da prvi budu procijepljeni svi djelatnici staračkih domova, svi zdravstveni radnici, kao i svi oni koji rade u bolnicama, te svi koji spadaju u rizične skupine”, rekla je Sandra Benčić.

Neće se cijepiti ni MOST-ov zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot.

“Sad bi se najprije trebali cijepiti oni koji su koroni izloženi i oni koji imaju pulmološke probleme. No, farmaceutske tvrtke počele su razvijati i lijek za koronu, a ja sam uvijek prije za lijek nego za cjepivo. Cjepiva nisu loša, u slučaju korone možda se radi o najvećem otkriću u ovom stoljeću, ali valja se zapitati i to – tko je u ovom trenutku odgovoran ako dođe do nuspojava, koga se u tom slučaju može tužiti. To još ne znamo”, objasnio je.

Zato će on pričekati lijek i sada se neće cijepiti.


Komentari