ČELNIKU GRADSKOG HDZ-a NAGLO PORASLE NEKRETNINE: Ekspresno izmjenio stanje imovinske kartice

Glavni državni inspektor od jučer do danas u imovinskoj kartici povećao je svoje nekretnine za 1033 četvorna metra. A iz promjena je vidljiv značajan rast i njegove i suprugine plaće.

Nakon što je RTL razotkrio da je glavni državni inspektor Andrija Mikulić propustio upisati 687 četvornih metara nekretnine na Krku, on se ispričao i ekspresno i po kratkom postupku izmijenio je podatke u svojoj imovinskoj kartici.

Kuća na Krku tako je sa 180 porasla na 867 četvornih metara, kuća u Zagrebu sa 180 na 388 kvadrata, a druga kuća, također u Zagrebu, više nije 85 nego 233 kvadrata.

Dakle po računici koja se lako da izračunati glavni državni inspektor od jučer do danas povećao svoje nekretnine za 1033 četvorna metra, ali i iznose svoje i ženine plaće. Njegova je tako porasla s 15.800 na 17 tisuća kuna, dok je suprugina prijavljena na godišnjoj razini te je viša za 43 tisuće kuna.

No, činjenica da ju je netočno ispunio točno deset puta i dalje stoji, pa će je Povjerenstvo dodatno češljati.


U priopćenju je  objasnio zašto zemljište nije prijavio: “Vodio sam se mišlju da se u rubrikama Podaci o nekretnini i Površina podrazumijevaju isključivo podaci o nekretnini u smislu čvrstoga objekta (kuća, stan) i njezina površina”, ustvrdio je Mikulić.

Komentari

loading...