Čeka se važna odluka Gradske skupštine: Hoće li prihvatiti gradonačelnikov prijedlog o budućem upravitelju sljemenske žičare?

Foto: Facebook/ Tomislav Tomašević

U četvrtak će na sjednici Gradske skupštine biti stavljen na glasanje gradonačelnikov prijedlog da se ZET-u povjeri upravljanje budućom sljemenskom žičarom.

To bi uvelike rasteretilo gradski proračun jer bi ZET time onda preuzeo i financiranje njezine izgradnje, čije pak pojedinosti još nisu donesene.

“Hoće li se ova odluka prenijeti na ZET? Ukoliko neće, onda će se ići u rebalans. Ukoliko će se prenijeti na ZET, onda se mora vidjeti izvornik financiranja. To su sve stvari koje se rješavaju na Gradskoj skupštini”, kaže Mladen Tomac, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Nezavisni gradski zastupnik Vladimir Ferdelji podržava ovu ideju iz dva razloga:

“Jedan je što ZET može odbiti PDV. Svakako će uz ovu odluku, kakva god bila financijska konstrukcija, žičara biti jeftinija za Grad Zagreb. Druga stvar je, ako se i ZET zaduži samo će se povećati subvencije Grada. Ono što je još prednost je to da kod zaduživanja ZET nema ograničenja, a Grad ima”.


Komentari