‘Bravo za zagrebačke strukovne škole koje postaju važan dio reforme obrazovanja u Hrvatskoj!’

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo popis od 25 strukovnih škola koje će djelovati kao regionalni centri kompetentnosti, sa ciljem povećanja kvalitete strukovnog obrazovanja, gospodarskog rasta i demografske obnove, HNS Grada Zagreba izražava veliko zadovoljstvo što i tri zagrebačke strukovne škole postaju izuzetno važan dio reforme obrazovanja u Hrvatskoj:

Tehnička škola Ruđera Boškovića, Škola za medicinske sestre Mlinarska, te Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića, tri su zagrebačke škole koje su odabrane za Regionalne centre kompetentnosti! 

Škole su izabrane putem javnog poziva te sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju profesora.

Odabrane škole sada će moći ulagati u infrastrukturu, kako bi učenici mogli raditi s najboljom opremom te uspostaviti kontakt s poslodavcima, tako da, kada završe školu, budu osposobljeni za buduća radna mjesta ili u nekim slučajevima za nastavak školovanja.

Zagreb je oduvijek bio obrtnički grad i ovo je prvi, ali izuzetno važan korak prema poticanju strukovnog znanja, ali i osamostaljenja i vrednovanja budućih obrtnika s tehničkim i kreativnim vještinama, utemeljenog na novim, modernim i suvremenim znanjima.

Uvjereni smo da će sve tri škole svojim radom i programima dodatno potaknuti promjene na bolje u našem gradu i društvu u cjelini, pogotovo u segmentu povezanosti obrazovanja i gospodarstva, kao jedne od najbitnijih pretpostavki za bolji život svih građana.

Ovime se reforma obrazovanja konkretno pokazuje i dokazuje u stvarnosti, te time planirane promjene koje provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja dobivaju svoju potvrdu u praksi, stoji u priopćenju.


Komentari