Branko Bačić tvrdi: Čemu toliki problem? Izbacivanje članova provedeno je bez pritisaka

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić rekao je u petak da je predsjednica Suda časti zagrebačkog HDZ-a Željka Žokalj bez ikakvog pritiska provela proceduru izbacivanja osam članova HDZ-a zbog govora mržnje i tzv. afere Viber i WhatsApp i nije jasno zašto sada o toj odluci problematizira.

Osam članova zagrebačkog HDZ-a izbačeno je nedavno iz stranke nakon što su na društvenim grupama na Facebooku, WhatsApp i Viberu širili govor mržnje, prijetili ili pozivali da se glasa za druge kandidate, a ne za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović, obrazložili su ranije iz stranke.

Predsjednica Časnog suda zagrebačke organizacije HDZ-a Željka Žokalj  poslala je u četvrtak pismo čelnicima HDZ-a, ocijenivši da u odluci o isključenju članova GO HDZ-a Zagreba radi teže povrede članskih obveza objavama u Viber grupi, nije poštivana procedura provođenja stegovnih postupaka.

Komentirajući navode iz njenog pisma, Bačić je novinarima u Dubrovniku izjavio da je predsjednica Suda časti zagrebačkog HDZ-a Žokalj  bez ikakvog pritiska provela proceduru izbacivanja osam članova GO HDZ-a zbog govora mržnje i tzv. afere  Viber i WhatsApp i  i nije jasno zašto, nakon donesene odluke, o toj odluci problematizira. Dodao je kako je dobra odluka dobrodošla u svako, a posebno u predizborno vrijeme.

 „Ako je bilo greški u postupku to će utvrditi Visoki sud časti HDZ-a temeljem žalbe jednog ili više članova koji su odlukom Suda časti izbačeni iz HDZ-a. U stranci postoji procedura i protokol po kojima se može protiv člana stranke voditi stegovni postupak zbog povrede članske obveze. Predsjednica Suda časti taj je postupak provela, a sad postupak treba provesti do kraja i tu za mene nema nikakvog spora. Ponavljam da je u HDZ-u neprihvatljiv govor mržnje kao verbalno nasilje, a često i prijetnju prema vrhu stranke ili drugim članovima“, izjavio je Bačić.

Rekao je kako se u zagrebačkom HDZ-u ne događa ništa posebno, a odnosi među članovima stranke su takvi da nije dobro da se prelijevaju izvan organizacije.
„Sve je potrebno riješiti unutar zagrebačke organizacije, prvenstveno zbog njihovog interesa“, zaključio je Bačić.


Komentari