BORBA ZA ZAGREB Grbin otkrio ima li favorita u izboru za šefa te organizacije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U subotu su se u SDP-ovim lokalnim organizacijama birala nova vodstva. Ovi izbori će pokazati koliku potporu ima predsjednik stranke Peđa Grbin, a on je za N1 televiziju komentirao planove za budućnost SDP-a kao i poznate prve rezultate.

U drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog ogranka, prema neslužbenim rezultatima ulaze Viktor Gotovac i Matej Mišić, a Grbin je otkrio da on favorita nema i da je blizak s obojicom.

“Očekujem organizaciju, stvaranje politika, jačanje stranke i promociju onoga zbog čega je SDP tu – zaštita slabijih, borba protiv korupcije. Uzor su mi Danska i Nizozemska po tom pitanju. Aktivno radimo na reformi zdravstva. 2019. Hrvatska je imala jednu od najvećih stopa smrtnosti od bolesti izlječivih u EU. Na to ćemo se fokusirati”, poručio je.

Istaknuo je i da je raspuštanje organizacije bilo nužno jer je stranka bila “premrežena ljudima uvelike oslonjenima na Bandića”.

“SDP Zagreb se riješio tereta kojeg je vukao godinama. Ispričao sam se već zbog Milana Bandića jer je prvi put izabran s naše liste, ali okrenuli smo novu stranicu”, ustvrdio je Grbin.

Na pitanje u suradnji s Možemo, poručio je da svaki odnos treba unaprjeđivati te da će u analizirati što je bilo u prvoj polovici godine i što treba popraviti. Otkrio je i da je zadovoljan što je u izradi ključnih dokumenata sudjelovao velik broj SDP-ovih ljudi. Od raskola, odnosno razdvajanja SDP-a ne strahuje, a ako se netko odluči na osnivanje stranke, Grbin kaže da im želi sve najbolje te da nije nepoznanica da takve stvari završavaju neslavno.

Otkrio je i koji su planovi za SDP u idućim godinama.

“Stvaranje novih politika i vizija za budućnost Hrvatske. Treba promišljati unaprijed, o 2030. Kreirali smo politiku preustroja lokalne politike u Hrvatskoj, to je majka svih reformi u Hrvatskoj. Bez jake regionalne samouprave nema razvoja”, izjavio je Grbin i dodao da će preuzeti odgovornost ako ne ispuni ciljeve.


Komentari