BIZARAN KRAJ AFERE MIROGOJ: Šegota je dobio super plaćen posao, nitko neće biti kažnjen?

Photo: Robert Anic/PIXSELL, Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Četiri dana trajao je natječaj kako bi se na Mirogoj postavile četiri nove kućice. Četiri tek osnovane tvrtke dobile su tu privilegiju, a sada su njihove kućice uklonjene jer su bespravno postavljene. Zanimljiv je i sitni detalj da su sve četiri tvrtke ponudile u lipu istu cijenu zakupa, samo 10 kuna višu od druge najbolje ponude.

“Afera Mirogoj” buknula je pred blagdan Svih svetih, kada je počela i prodaja cvijeća i svijeća. No, niti jedna od novoosnovanih firmi tamo nije poslovala. Naime, u sve četiri kućice prodavao se asortiman obrta Velina design koji uopće nije dao ponudu. Vlasnica obrta je Velina Oršolić, poznata po dance hitu ‘Chery chery’, otkrivaju 24sata.

Zanimljivo je i “podrijetlo” samih objekata. Kućice je od proizvođača Tehnix kupila tvrtka Granex 1 pa ih preprodala, a Granex 1 je jedini vlasnik firme Prigorac građenje, u čijem nadzornom odboru je sjedila sestra Patrika Šegote, bivšeg voditelja Gradskih groblja koji je nakon afere dao ostavku.

No, onda je odlučio intervenirati Gradski kontrolni ured koji je utvrdio da je Šegota pogodovao četirima tvrtkama tako što nijednoj nije uzeo zadužnice od 52.650 kuna, koliko iznosi godišnji najam s PDV-om, već je uzeo tek 10 tisuća kuna.

“Kućice se moraju maknuti”, presudili su jer je za njihovo postavljanje bila je potrebna suglasnost Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i komunalno gospodarstvo, a tadašnji voditelj Šegota je taj uvjet iz ugovora očito ignorirao i dozvolio postavljanje kućica.

Iz Gradskih groblja su za 24sata odgovorili da je sada isti taj Gradski ured izdao nalog da se kućice maknu budući da zakupoprimci nisu ishodili sve potrebne dozvole za njih. Čekalo se samo da Velini Oršolić istekne tromjesečni ugovor koji je istekao 21. siječnja. Isti dan su maknute.

No, Šegota neće biti kažnjen. Nakon što je otišao s mjesta šefa Gradskih groblja, dobio je novi posao. I to poprilično dobro plaćen. Naime, Šegota je novi pomoćnik direktorice Zagrebparkinga, druge podružnice unutar Zagrebačkog holdinga. To mjesto nosi osnovnu plaću od 16.470 kuna bruto, a tu je, prema kolektivnom ugovoru još stalni dodatak od 1000 kuna bruto, pa dodatak na staž, pa dodatak na staž u Holdingu, službeni mobitel, vjerojatno i službeni auto.


Komentari