BIVŠI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA I DALJE GLASAN! Nađi prozvao Ćorića, ’Stvarno, da nakon pet godina u Vladi ne zna’

Foto: Fokus

Nakon gostovanja ministra gospodarstva i održivog razvoja, Tomislava Ćorića u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog u petak, njegove izjave prokomentirao je saborski zastupnik i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi.

Ćorić se naime osvrnuo na činjenicu da je Hrvatska druga najsiromašnija država članica EU, a od nas je gora samo Bugarska. On je to nazvao “varljivom usporedbom”. Takav stav, Nađi smatra nizom sramotno netočnih tvrdnji za jednog ministra.

Tom prilikom istaknuo je nekoliko izjava ministra pa zaključio kako Domovinski rat nije kriv za začelje na kojem se trenutno nalazimo jer većina država prestigla nas je 2008. godine. Ćorić je govorio i o “lijepim vremenima” jednom kada naša vanjskotrgovinska bilanca ne bude u minusu, ali Nađi ističe kako ista već nekoliko godina nije u minusu, a govori: “Ministar vjerojatno ne zna razliku između vanjskotrgovinske bilance i robne razmjene”.

Krivnja države

On smatra i kako drugi sektori našeg gospodarstva nisu konkurentni kao turizam upravo zbog ljudi poput ministra. “Dakle, nije problem što je turizam jak, nego što drugi sektori nisu, uglavnom krivnjom države”, navodi.

Upitan kako vidi Hrvatsku sedam godina nakon članstva u EU, Ćorić govori kako se ne treba uspoređivati s Njemačkom niti Češkom, jer recimo Njemačka dostiže svoj standard preko 55, 65 godina. Nađi odgovara: “Njemačka je 30 godina nakon što je sravnjena sa zemljom u II. svjetskom ratu bila jedna od najrazvijenijih zemalja Europe. Mi smo bili bolje plasirani među EU zemljama 15 godina nakon rata nego 30 godina nakon rata”.

’Ni nakon pet godina…’

Naposljetku, Ćorić je govorio i o dostizanju zemalja srednje Europe sljedećih 10 do 15 godina, no Nađi podsjeća kako je prema Nacionalnom planu oporavka, Vlada predvidjela da 2030. godine dođemo na razinu Slovenije iz 2019. godine. “Sad stvarno, da čovjek ni nakon pet godina u vladi ne zna ni tako osnovne stvari?!”, zaključuje Nađi.

Komentari