Bivši Bandićev pročelnik otkrio što čeka Tomaševića: ‘Nas je boljela glava, a njih može samo više’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Prvi vikend u mandatu novog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića prolazi radno. Detaljno se pregledava na tisuće stranica financijskih izvješća o gradu. Dug je procijenjen na oko dvije milijarde kuna, ali još ništa nije službeno. Očekuje ih rebalans proračuna, a ističu kako to neće ići preko leđa građana, povećanjem računa. Koliko će u tome uspjeti, doznat ćemo u narednim mjesecima.

Dugogodišnji Bandićev suradnik i bivši pročelnik za financije Slavko Kojić kaže kako nova vlas nije ni svjesna što ih čeka.

“Ne bih mu bio u koži, situacija je složena, nije nerješiva. Ali se ne može riješiti u kratkom roku”, otkrio je za Novu TV Slavko Kojić.

Bivši pročelnik ne očekuje velike velike promjene.

“Nas je boljela glava, a njih može samo više, jer nisu otklonjeni generatori manjka prihoda nad rashodima i zato što su novi sad to trebaju riješiti. A mi smo malo na slobodi”, tvrdi.

Komentirao je i moguće poništavanje natječaja u kojem se trebalo iznajmiti 151 vozilo u iznosu od 4,5 milijuna kuna. Automobili su bili namijenjeni za potrebe gradske uprave, a zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec tijekom subote je izjavila kako dio voznog parka mora postojati, ali ne u onom opsegu u kakvom je bio do sada.

“Što će biti s ovima u kojima se voze pročelnici, ne znam, to je stvar njegovih prioriteta. Možda se budu biciklima vozili, ja ne znam”, smatra Kojić.


Komentari