Beroš u neugodnoj situaciji: Suočio se s pitanjem o sukobu interesa i vezama s Petrom Pripuzom

Foto: Davorin Visnjic / POOL / PIXSELL

Kao što smo već ranije pisali, predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek u utorak i srijedu na društvenim je mrežama objavio kako Petar Pripuz povezuje Vilija Beroša i Milana Bandića.

“Mnoge je iznenadio podatak da sestra ministra Vilija Beroša, Tajana Tomašević, ima važnu ulogu u upravljačkoj strukturi poslovnog carstva USKOK-ova optuženika Petra Pripuza koji s Milanom Bandićem grije klupu na suđenjima u aferi Agram”, napisao je Petek.

Dodao je i kako je “gospođa Tomašević ima vrlo visoku poziciju u Pripuzovim tvrtkama koje posluju kako s Gradom Zagrebom, tako i sa Zagrebačkih holdingom, ali i državnim institucijama, bolnicama, pa tako posredno i s Ministarstvom zdravstva koje odnedavno vodi njen brat”.

Ministar Beroš nije trebao dugo čekati da ga novinari postave neugodno pitanje. Tako je danas na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite upitan je li i sam u potencijalnom sukobu interesa.

“Nije potrebno odgovarati na takva pitanje jer je riječ o pitanjima koje se stiže stožera. Odgovorit ću na vaša pitanja. Na raspolaganju ću vam biti, i objasniti sve što treba”, rekao je kratko Beroš.

Novinari su pritom spotaknuli Stožeru da nemaju svi novinari jednake uvjete i pristup informacijama.

“Nemamo nikakvu primjedbu da postoji problem kad su u pitanju slobodni novinari i dostupnost stožera. Beroš je spreman dati dam intervju. Ako ima nekih konkretnih primjedbi molim vas da nas obavijestite”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Komentari