BERNARDIĆ PREDSTAVIO PRIJEDLOG UDRUGE SOCIJALDEMOKRATA: Cijena ZET pokaza za zaposlene 100, za umirovljenike, đake i studente 50 kuna mjesečno

Davor Bernardić (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Saborski zastupnik Kluba Socijaldemokrata, Davor Bernardić, najavio je u nedjelju razvoj udruge Socijaldemokrati u relevantnu političku stranku lijevog centra te je najavio kako će na sljedećim parlamentarnim izborima ova opcija biti iznenađenje.

Bernardić je rekao da udruga stalno privlači nove članove te da ih trenutno na razini Hrvatske ima oko dvije tisuće. U Zagrebu ih ima više od tisuću u 13 od ukupno 17 gradskih četvrti.

“Cilj nam je do kraja ljeta imati formiranu organizaciju u svim gradskim četvrtima. Udruga Socijaldemokrati uskoro će prerasti u relevantnu u političku stranku na lijevom centru, to je naš cilj”, poručio je Bernardić.

Problemi u Zagrebu

Na tome će, kaže, raditi u idućim mjesecima, i  “udrugu pretočiti u snažnu političku opciju u Hrvatskoj koja će na prostoru lijevog centra biti realan, značajan i relevantan politički faktor. “Bit će utočište za ljude koji su obespravljeni, potlačeni, diskriminirani”, dodao je.

Poseban je naglasak političkoga programa Socijaldemokrata rješavanje problema Zagreba, s ciljem razvoja grada “po mjeri čovjeka, s transparentnom, efikasnom gradskom upravom”, rekao je.

Tomaševiću zamjera da se odluke donose sporo i gradom se loše upravlja, a kao primjer je naveo činjenicu da je nakon godine dana imenovano tek nekoliko novih gradskih pročelnika. Tvrdi da se nisu promijenili ni dobavljači ni način na koji se troši novac.

“Gradom se upravlja sporije i netransparentnije, i opći je dojam da grad stoji”, ustvrdio je Bernardić.

Kao odgovor Socijaldemokrata na aktualna poskupljenja goriva predstavio je prijedlog smanjenja cijene pokaza ZET-za zaposlene na 100 kuna, te za umirovljenike, đake i studente na 50 kuna mjesečno, kako bi se građane potaklo da više koriste javni gradski prijevoz. Trošak ove mjere mogao bi biti nekoliko desetaka milijuna kuna što po njegovom mišljenju za ZET, koji trenutno dobiva 700 milijuna kuna iz gradskoga proračuna, predstavlja prihvatljiv manjak koji se može nadoknaditi.

Tajnik Udruge Socijaldemokrati Domagoj Prica ključan politički potencijal vidi u tome što udruga ‘već i prije formiranja političke stranke ima najjači oporbeni klub zastupnika u Hrvatskom saboru’.


Komentari