Bernardić oštro: ‘Ako je znala, onda je lagala da nije znala, a ako nije znala, onda nije kompetentna’

Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao konferenciju za medije na kojoj je izjavio kako neće biti rekonstrukcije Vlade, šef najveće oporbene stranke Davor Bernardić održao je izvanrednu konferenciju na kojoj je iznio stav SDP-a oko Agrokora te nedavne ostavke Ante Ramljaka.

“On je rekao da ništa nije hitno. Pitam vas ima li važnije stvari u Hrvatskoj? Ako ovo nije prioritet, što bi trebalo biti? Što bi trebalo biti hitnije od ovoga? Imamo predsjednika Vlade koji ne zna što je prioritet. Upitno je vodi li on uopće Vladu”, nije štedio riječi Bernardić o Plenkoviću.

“Ovaj put je čekao se stvari same dogode. Ramljak je sam dao ostavku, prije nego se Plenković sam oglasi i bilo što učini. Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić, koja je kao ministrica zadužena za Agrokor morala čitati izvješća, morala je znati kolike su naknade savjetnicima. Ako je znala, onda je lagala da nije znala, a ako nije znala, onda nije kompetentna. U oba slučaja mora otići,” predsjednik SDP-a jasno je izrazio svoje mišljenje o ministrici Dalić.

Bernardić je rekao kako je činjenica da Plenković čuva Dalić, te kako je jasno da je i on duboko upleten.

“Obzirom da nisu u stanju riješiti gorući problem, a to je Agrokor, najbolje je da Plenković odstupi”, izjavio je pred okupljenim medijima.

“Ministrica Dalić je zadužena za ovaj najvažniji resor. Ona je morala znati za naknade savjetnicima i Texo Managementu, ako to nije radila, onda je lagala, a ako nije znala, onda je potpuno nekompetentna. Očito je prevelika i prejaka veza između nje i premijera Plenkovića čim je on štiti i zato Plenković mora otići”, rekao je Bernardić.

Na pitanja novinara tko vodi Vladu, Bernardić je ponovio kako je Dalić odgovorna kao i Plenković za Agrokor i kako oni trebaju dati ostavku. Napomenuo je kako je on bio taj koji je upozoravao na cijenu savjetnika i to prije nekoliko mjeseci.

“SDP je vrlo jasno po pitanju povjerenja Vladi rekao svoj stav. Za nas se situacija nije promijenila u odnosu na protekla tri mjeseca, kad smo tražili opoziv Vlade zbog nezakonitog roll-up kredita.” ustvrdio je.

Bernardić je ponovio kako je plan SDP-a bio da se promjene određeni hrvatski zakoni o stečajnom i predstečajnom postupku, te da vjerovnici imaju glavnu riječ uz naravno zakonsku zaštitu radnika Agrokora.


Komentari