BERNARDIĆ ‘OPRAO’ KEKIN: ‘Dok sam se borio protiv HDZ-a, vi ste se bacali po Iblerovom trgu. Tijesno surađujete s HDZ-om!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora na dnevnom je redu strategija razvoja održivog turizma do 2030. Strategija ima četiri glavna cilja – razvoj cjelogodišnjeg turizma, uz očuvan okoliš, prostor i klimu, konkurentniji i inovativan te otporan turizam.

Kako to obično biva, zastupnici su se obrušavali jedni na druge. Davor Bernardić iz Kluba zastupnika Socijaldemokrati kritizirao je strategiju i odnose Vlade prema ugostiteljstvu.

“Jedan od potpornih stupova našeg gospodarstva je ugostiteljstvo prema kojem Vlada ima maćehinski odnos. PDV su povisili na 25 posto, ugostitelji plešu po rubu. Vlada je dvaput pogodovala trgovačkim lancima kada je PDV smanjen, a hrana nije pojeftinila. Jedino profitabilno ugostiteljstvo je ono u vrijeme Adventa kada se potroši pola milijarde kuna. Za vrijeme pokojnog Bandića, Advent se povezivao s prijateljima i rođacima, izgleda da se povijest ponavlja”, vikao je Bernardić. Tvrdi da iste tvrtke organiziraju Advent a natječaji fingirani. Ponovno su se javile iste firme, koje su dobile lokacije za koje su se javile, rekao je Bernardić.

“Čak se šefica Adventa nije promijenila. Sve je isto samo njega nema, mislim na Bandića koje je preminuo”, zaključio je Bernardić.

Zatim se za riječ javila zastupnica Možemo, Ivana Kekin, s novim zahtjevom za stankom.

“Zamolite Bernardića da prestane govoriti neistine, HDZ-u se možete i suptilnije približiti. Ova strategija u više navrata naglašava važnost, inkluzivnost svih djelatnika, u javnom savjetovanju je bila usred špice sezone, možda je to doprinijelo tome da ova strategija pokazuje da će se nastaviti s dosadašnjim praksama neodrživog konzumiranja prirodnih resursa i ljudskih resursa, nastavlja se s praksom prema kojoj se svi potencijali u društvu usmjeravaju u monokulturu turizma. Što ćemo ostaviti onima koji dolaze iza nas,” pitala je zastupnica.

Na to se Bernardić javio i oštrim tonom odgovorio Kekin. “Dok sam se ja borio protiv HDZ-a, vi ste se bacali po Iblerovom trgu. Govorili ste da SDP treba baciti u ropotarnicu, da je SDP stranka dosljednih promašaja, to ste radili meni i Milanoviću. Ništa mi nemojte govoriti o HDZ-u, vi ste ih doveli na vlast ne bi li zasjeli u Sabor. Tijesno surađujete s HDZ-om”, vikao je dalje Bernardić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na sve se samo smješkao, rekavši: “Zanimljive teze čujem.”
Zastupnik Bernardić nije se smirio te je dobio dvije opomene. Vesni Vučemilović je predsjednik Sabora nakon izdavanja opomene isključio mikrofon.


Komentari