‘BAVI SE NAMA JER O GRADU NE ZNA NIŠTA’ Tomašević uzvraća Škori: ‘Tresla se brda, rodio se miš’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Do lokalnih izbora dijeli nas tek nekoliko dana, a bitka za “prvu fotelju” Zagreba itekako je zanimljiva. Javnosti se tako u utorak obratio Tomislav Tomašević, koji je predstavio svoj plan za socijalnu politiku.

“Nije dobro da je mjera kako je sad postavljena da djeca iz obitelji gdje jedan roditelj ima status roditelja i odgojitelja da ta djeca ne smiju ići u vrtić, time su diskriminirana i zakinuta. To je jedan od razloga zašto je potrebno napraviti reevaluaciju te mjere”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i aktualne optužbe Miroslava Škore o financiranju platforme Možemo!.

“Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva pod klevetom da sam 60 ili 70 posto novca koji sam dobio ja stavio u džep. Udruge civilnog društva se financiraju kroz projekte za koje se javljaju na javnim natječajima. Udruge imaju konkretne aktivnosti koje su dužne provesti i svaka kuna primljena mora biti potrošena na odgovarajući način”, rekao je Tomašević i dodao da je velika većina sredstava stigla iz europskih projekata.


“Udruge civilnog društva funkcioniraju kao neprofitni sektor, zato što se tu ne može izvući profit i staviti u džep. Nastavlja se kampanja dezinformiranja, lažnih optužbi. Saziva se konferencija za medije koja se bavi nama, a mi se bavimo socijalnim pitanjima, zdravstvom, školstvom, a naš protukandidat se bavi nama, jer o gradskim temama ne zna ili ne želi znati”, zaključuje Tomašević.

Komentari