Bandićevom prijedlogu gradskog proračuna stižu kritike Anke Mrak Taritaš

FOTO: Facebook / Anka Mrak Taritaš

Proračun Grada Zagreba za sljedeću godinu kritizirala je Anka Mrak Taritaš (Glas) izjavivši da je prijedlog za povećanjem izdavanja novca za branitelje pokušaj umiljavanja nakon Palmina dolaska u Zagreb te da s milijun kuna ne može biti izgrađen nikakav hotel za samce,  eventualno raspisan natječaj i izrada projektne dokumentacije. Taritaš komentira i da je Milan Bandić u zamjenu za ruke Hasanbegovića i njegovih kolega spreman korigirati izdvajanjem za sektor Ane Lederer, članice kluba Neovisni za Hrvatsku i “gradske ministrice kulture”.

Najvećim gubitnicima prijedloga gradskog proračuna za 2019. godinu smatraju se Gradski ured za obrazovanje – koji će dobiti 1,7 milijardi što je 50 milijuna kuna manje (manje novca za udžbenike može se opravdati zahtjevom Vladi da ona osigura besplatne udžbenike za sve), Gradski ured za kulturu koji će dobiti 586 milijuna kuna ili 29 milijuna manje nego ove godine te Gradski ured za demografiju koji će raspolagati s 400 milijuna kuna ili 10 manje nego ove godine.

Iako je prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu dostigao rekordnih 10,2 milijardi kuna što je povećanje od gotovo 800 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji proračun, mnogi kritiziraju što je Gradski ured za obrazovanje dobio manje novca nego prethodne godine, a zanimljivo je da Grad planira 200 milijuna europskog novca potrošiti na rotor čiji je datum zatvaranja i dalje nepoznat.


Komentari