Bandićeva stranka povodom odluke o mjeri RO prozvala Tomaševića: Neka prekine tvrdokornu farsu koju je sam zakuhao

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Stranka Bandić Milan 365 oglasila se priopćenjem povodom rješenja Visokog upravnog suda kojim se onemogućuje primjena obustave mjere roditelj odgojitelj od 1. svibnja.

Iz BM 365 navode da su ovakvu odluku očekivali te da su to zatražili još u veljači na 8. sjednici Gradske skupštine.

“To smo uporno tražili i kroz niz konferencija za novinare i izjava za medije. Čvrsto stojimo uz korisnike mjere roditelj odgojitelj i sada kad je produžena njihova agonija. Vjerujemo da će Visoki upravni sud odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj proglasiti nezakonitom i time okončati tešku situaciju u koju je zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem dovela 5800 korisnika mjere i još preko 20000 članova njihove uže obitelji”, navode iz Stranke rada i solidarnosti i pozivaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića da razmisli o odluci koja je izglasana na Skupštini u prosincu prošle godine.

“Napominjemo da time ne osporavamo njegovo pravo na odluku o ukidanju ove mjere za buduće korisnike, iako držimo da ni ta politička odluka nije dobra jer suspendira dobar način na koji lokalna zajednica može dati doprinos izlasku iz teške demografske situacije u kojoj se našla Republika Hrvatska. Naše odlučno protivljenje odnosi se na ukidanje stečenih prava korisnika mjere roditelj odgojitelj”, kažu iz stranke pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Oni smatraju da novca za nastavak mjere ima.

“Klub Stranke rada i solidarnosti prijedlog izvora financijskih sredstava za nastavak mjere roditelj odgojitelj dao je prigodom rasprave o prijedlogu Proračuna za 2022. godinu. Zato pozivamo gradonačelnika Tomaševića da prekine tvrdokornu farsu koju je sam zakuhao i već na sljedećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba predloži Gradskoj skupštini stavljanje van snage nezakonito donesenu Odluku o izmjeni odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja”, zaključuju iz BM 365.

Komentari