Bandićeva stranka ima novog člana: Bivši ministar prešao u redove kluba 365

Foto: Screenshot/ Facebook

Nakon što je sredinom ožujka napustio SDP, bivši ministar zdravstva Siniša Varga ‘skućio’ se u novoj stranci, i to onoj Bandićevoj, piše tportal.

Na saborskim stranicama promjenjen je njegov status te jasno piše da mu je stranačka pripadnost u stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

“Zastupnik je 26. srpnja 2019. prestao biti nezavisni zastupnik te je nastavio obnašati zastupničku dužnost kao član Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti”, piše na saborskim stranicama.

I ne bi to, s obzirom da se u Bandićevom klubu nalaze i neki drugi bivši SDP-ovci, bilo iznenađenje da Varga još do prije koji mjesec nije snažno demantirao da odlazi u neki drugu stranku.

Podsjetimo, već nakon njegovog odlaska iz SDP-a krenula je priča da će se priključiti klubu Bandićeve stranke, a takva razmišljanja potkrijepila je i Vargina podrška pojedinim zakonskim prijedlozima vladajućih.

Međutim, on je tada demantirao odlazak u neki drugi klub.

“Neću pristupiti niti jednom klubu. Glasat ću po svojoj savjesti bez obzira na to dolaze li prijedlozi od vladajućih ili od oporbe”, govorio je Varga krajem ožujka, dodavši da je ostati nezavisni zastupnik koliko god će to biti moguće.

Očito sada više nije bilo moguće, a zašto je promijenio svoje mišljenje pokušali smo pitati i samog Vargu no na naše pozive nije odgovarao.

Je li točno da je Varga postao član njegove stranke novinari su danas priupitali i samog Bandića. Potvrdio je da je Varga pristupio stranci, ali da ne zna kada se to dogodilo.

“Nijednog stručnjaka nećemo odbiti, ali ni za kim nećemo trčati”, kazao je novinarima na press konferenciji.

Komentari