Bandićeva pila naopako? ‘Dobro je da nismo usvojili GUP, da smo povukli amandmane’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Grad Zagreb ima novu digitaliziranu uslugu – e-Narudžbenica kojom je u potpunosti implementirao digitalizirani proces izrade, potpisivanja i slanja e-Narudžbenica u postupcima jednostavne nabave, a nova je usluga predstavljena je u četvrtak u Gradskoj upravi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako su brojni online servisi Grada već dostupni građanima i poslovnim subjektima, poput e-Pisarnice, e-Školstva, e-Matica Grada, e-Prijava za financiranje programa i projekata udruga financiranih iz proračuna Grada, e-Beba, e-financijsko poslovanje, Javni poziv za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba (ZgSport) te sada i e-Narudžbenica.

Dobro je da nismo usvojili GUP, da smo povukli amandmane. Sada će to građani lakše raditi do jeseni preko postupka podnošenja primjedbi na Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a u digitalnoj formi. Vidite da nije svako zlo za zlo. Ja ponekad kad povučem amandmane napravim i dobru stvar”, rekao je Bandić.

Najavio je i projekt e-Projekti Grada Zagreba, kako bi građani mogli pogledati što se sve u gradu napravilo, kao primjerice Domovinski most, fontane, Snježna kraljica.

Ustvrdio je i kako je digitalizacija važna i zbog štednje papira, a time i očuvanja drveća te podsjetio da se od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke sade lipe pa će to biti najdulja Aleja lipa u Europi.


Bandić se pohvalio i da su jučer u Čistoći, jedini i prvi u Hrvatskoj, predstavili operativno komunikacijski odjel (OKO) i službu za ophodnju, čime poboljšavaju, automatiziraju i racionaliziraju poslovanje tog trgovačkoj društva.

Komentari

loading...
-->