Bandićev ‘žetončić’ dobio direktorsku fotelju: Ovo je novi šef Autobusnog kolodvora

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Bivši član Laburista nakon učlanjenja u Bandićevu stranku ostvario je fantastičan karijerni uzlet: s mjesta prodajnog agenta u Coca Coli izabran je na mjesto direktora Autobusnog kolodvora Zagreb, piše Net.hr.

Još jedan radostan kadrovski rezultat učlanjenja i aktivizma u stranci Milana Bandića. Radio Stubica, lokalna radio postaja iz Zagorja, objavila je informaciju da je novi voditelj podružnice Autobusni kolodvor Zagreb, tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga  – Luka Grabušić iz Donje Stubice. 11. studenog završen je natječaj i objavljeni su rezultati “selekcijskog postupka”, te je objavljeno da je najbolji kandidat bio upravo Luka Grabušić, koji je volonterski obavljao dužnost zamjenika gradonačelnika Donje Stubice.

U siječnju ove godine Luka Grabušić je službeno objavio da se učlanjuje u stranku Milan Bandić 365 – stranka rada i solidarnosti. Do tada je bio u Laburistima, a prelazak u novu stranku obilježio je i prigodnim govorom u kojem se obrušio na staru stranku i nadahnuto objasnio što ga je to privuklo Bandićevoj stranci.  Njegova dosadašnja stranka, rekao je Grabušić na svečanosti povodom prijema u Bandićevu stranku –  nije imala snagu pratiti njegove ideje, podupirati ga u aktivnostima i “gurati” u novim političkim angažmanima.

“Politička scena nam dosta dugo nije davala nekih kvalitetnih opcija, no nakon jednog razgovora sa gospodinom Bandićem, došli smo do zaključka da želimo zajedno surađivati i „delati“ za Grad Donju Stubicu“ poručio je u svome obraćanju Luka Grabušić u siječnju 2019. a objavljeno je na web stranici stranke, uz prigodnu fotografiju sve većeg broja “bandićevaca”, mahom prebijega iz HNS-a i drugih stranaka, zajedno s Milanom Bandićem.

Pokret masovnog prelaska HNS-ovaca u Bandićevu stranku u Hrvatskom zagorju pokrenula je bivša saborska zastupnica, Marija Puh, a zatim je prešao i načelnik općine Radoboj, bivši predsjednik županisjkog HNS-a, Anđelko Topolovec. Upravo je Topolovec izabran za jednog od potpredsjednika Bandićeve stranke, a uskoro je objavljeno i napredovanje Luke Grabušića: u travnju 2019. izabran je za predsjednika Glavnog odbora stranke.

Grabušić: Iako sam mlad, radno i životno iskustvo nisu mi nepoznanica

Kao što je Net.hr prvi otkrio, uoči prelaska Marije Puh u Bandićevu stranku, u jednoj od gradskih tvrtki, ZET-u, zaposlen joj je brat. Anđelko Topolovec je u vrijeme dok je bio u HNS-u, zabilježen kao sretan dobitnik sredstava za izgradnju muzeja “Hiža vinove loze” iz Ministarstva graditeljstva zahvaljujući ministru HNS-ovcu, a nakon prelaska kod Bandića krenulo mu je odlično izvlačenje novaca iz EU fondova preko HDZ-ovih ministarstava.

Sada se pokazalo da je i Luka Grabušić, nakon što je izjavio da se njegov politički put temelji na “radu, poštenju i solidarnosti” te je prešao u Bandićevu stranku – uspio ostvariti značajan karijerni uspon. Izabran je za direktora Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

Grabušić je vrlo mlad, rođen  je 1985. godine, živi u Donjoj Stubici, a zvanje diplomiranog ekonomista stekao na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Članovi komisije za selekciju rukovodećeg kadra prepoznali su u njemu očigledno veliki potencijal jer Autobusni kolodvor je krupan zalogaj.

Sam Grabušić u svom životopisu, koji je javno dostupan, ovako je opisao svoje kompetencije: “Iako sam mlad, radno i životno iskustvo nisu mi nepoznanica. Radio sam u hotelu, na charteru i telekomunikacijama, na radnim mjestima koja su iziskivala savjesnost, upornost, kreativnost, inovativnost, spremnost na timski rad i razvoj suradničkih odnosa. Trenutno u „Coca Coli Hellenic HBC Hrvatska” radim kao prodajni predstavnik.” Dakle, dogodio se iznimno brzi karijerni skok s mjesta prodajnog predstavnika u industriji bezalkoholnih pića do rukovoditelja cijelog Autobusnog kolodvora.

Samo što se u međuvremenu dogodilo učlanjenje i ubiranje funkcija u Bandićevoj stranci.

Komentari