Bandićev preizborni performans: Tri dana prije izbora saziva sjednicu Skupštine i najavljuje podjelu novca

Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba/Facebook

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek na Facebooku je objavio odluku gradonačelnika Milana Bandića da sazove sjednicu Skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati o pomoći građanima čija je imovina stradala u velikom potresu 22. ožujka.

Peteku je posebno problematičan datum sjednice, 2. srpnja ove godine, samo tri dana prije održavanja parlamentarnih izbora, ali i to što je sjednica sazvana “90 dana od potresa i 75 dana od kada je to zatražila oporba“.

Kako tvrdi Petek sazivanje sjednice je Bandićev predizborni trik od kojeg stradali Zagrepčani neće imati previše koristi jer, tvrdi, novaca za subvencije ionako nema.

“Milan Bandić Obećanović je opet u akciji sipanja predizbornih obećanja! U terminu tri dana prije parlamentarnih izbora saziva novu sjednicu Gradske skupštine i građanima nudi novac i subvencije, iako novca nema.

90 dana od potresa i 75 dana od kada je to zatražila oporba, Bandić zaziva tematsku sjednicu Gradske skupštine o potresu!

Ista je planirana tri dana uoči parlamentarnih izbora. Bandić je dokazao svoje “čovjekoljublje” prema Zagrepčanima tijekom i poslije potresa, a sada je, uoči izbora, proradila želja da ‘pomogne’ ljudima stradalima u potresu kroz novčanu pomoć i subvenciju kamata za kredite za obnovu nekretnina. Iako i sam priznaje da u gradskoj blagajni novca za to nema, dovoljno se sjetiti kako je i sam jednom priznao: “Davat ću onoliko obećanja koliko je potrebno”, napisao je Petek.

Podsjetimo, i Renato Petek se uključio u utrku za Sabor i to kao kandidat koalicije Laburista i Demokrata u prvoj izbornoj jedinici. “Kada budem izabran u Sabor kopat ću još dublje kako bih izbacio na vidjelo sve afere Milana Bandića i svih ostalih lokalnih šerifa bez obzira na njihovu stranačku pripadnost”, tvrdi Petek.


Komentari