Bandića izdali njegovi! Pogledajte kako je reagirao

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski klub Milana Bandića ipak ne ide u prikupljanje potpisa za smjenu ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Jednoglasna je to odluka donesena nakon što je oporba obznanila da ne želi sudjelovati u tome.

Iako je Milan Bandić jučer najavio da će njegov klub u Saboru prikupljati potpise za smjenu ministrice, Klub mu danas nije pružio podršku. Nakon sjednice predsjednik Kluba Robert Jankovics rekao je da je odluka donesena jednoglasno, a na sjednici je bio i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić, javlja HRT.

Na pitanje znači li ovo poraz gradonačelnika, Bandić nije odgovorio, ali je rekao: “Vi ćete me natjerati da se ja sada rasplačem”.

No već je jutros Bandić istaknuo da smjena Blaženke Divjak nije više problem njegove stranke:

“To je problem premijera. Ja sam poslao razloge za odstupanje ministrice Blaženke Divjak. Ako to nije dovoljno, onda je to na premijeru Andreju Plenkoviću. To je poruka hrvatskoj javnosti. Onaj koji krši zakon, onaj koji dvostruko naplaćuje tablete… Na potezu je premijer”, rekao je.

Članovi Bandićeva kluba premijeru su uputili i otvoreno pismo u kojem od njega traže da “poduzme državničke poteze u zaštiti zakonitosti rada Vlade i ministara”, a kao razloge odustajanja od prikupljanja potpisa naveli su “politikantske i licemjerne stavove drugih saborskih klubova”, aludirajući na oporbu koja je već jutros poručila da u ovom igrokazu koalicijskih partnera neće sudjelovati.

Komentari