Bandić Tomaševiću:’Vi i Matić bi se pogađali kao na placu’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Polemika oko Kina Europa i dalje traje, a na to nisu zaboravili ni zastupnici Gradske Skupštine. Što će se dogoditi s kinom, zastupnici su direktno pitali gradonačelnika Mialna Bandića na sjednici Skupštine Grada Zagreba.

‘Šačica nerealiziranih ljudi uz podršku aktualne ministrice znanosti podržava ulicu da vodi grad. No pasaran. Zakupci će biti u kinu Europa do zadnjeg dana, kako im stoji u ugovoru, nakon čega će biti iseljeni, a kino obnovljeno. Mimo ugovora neće biti ništa. Kad se obnovi kino, ići će natječaj i dobit će ga onaj s najboljim programom”, odgovorio je Bandić Tomislavu Tomaševiću (Zagreb je naš).

Tomašević je nastavio pričati kako kako je od pročelnika Gradskog ureda za kulturu saznao da od obnove neće biti ništa jer novaca u proračunu za to nema te da će se možda naći, ali tek nakon  rebalansa proračuna. Zato tvrdi kako bi jedino sljedeće rješenje bilo da kino ostane otvoreno dok se ne krene u obnovu.

“Vi i Matić bi se pogađali kao na placu. Nema ništa mimo ugovora. Pogledajte koliko je Matić fakturirao ugovor silovanim ženama Vukovara. Fakturirao je 30 tisuća kuna. Toliko o poštenju i domoljublju”, kaže gradonačelnik.

Na to mu je Tomašević rekao da očito neki ‘mali iz njegove familije bacio oko na šank’ i da je to pravi razlog zašto se kino zatvara. Gradonačelnik mu je uzvratio da on pripada šank liniji čim mu to trpa u usta.

“Vjerujem vam da će kino postojati, kao što sam vjerovao da će u Cvjetnom prolazu Tome Horvatinčića biti dvije društveno-kulturne dvorane”, u ironičnom tonu je završio Tomašević.


Komentari