BANDIĆ SVE TO IMA: Mirela Holy nam je otkrila tajnu gradonačelnikove vladavine, ali i što bi ljevicu moglo dovesti na ‘tanak led’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rezultate ankete koju su zajednički naručile stranke ljevice i lijevog centra, a koja je u ponedjeljak uzburkala zagrebačku političku scenu, komentirala nam je Mirela Holy.

“To je, po mojem mišljenju, dobar pokazatelj, no u politici je to tako da se stvari dosta brzo mijenjaju i mislim da HDZ tu neće stajati sa strane i samo promatrati kako se situacija razvija. Tu možemo očekivati određene poteze i akcije od strane HDZ-a, od kojih će neki biti otvoreni, a neki će ići ispod stola”, govori nam naša sugovornica.

“Sada možemo očekivati vađenje određenih infornacija o ljudima s lijeve scene kojima će se vjerojatno pokušavati inkriminirati ljieva opcija zato što su to već oubičajene stvari koje se rade u ovakvim situacijama”, dodaje.

U ovom je trenutku situacija dobra, smatra Holy, no pitanje je kako će se razvijati. Tvrdi kako se stranke ljevice ne smiju dati navući na tanak led i ovu utakmicu trebaju odigrati pametno.

Tomislav Tomašević bi prema rezultatima ankete dobio čak 30 posto, dok bi Milan Bandić ubrati uspio tek 15 posto glasova. Pitali smo je što misli o mladom političaru u usponu.

“S njim se nisam čula već dosta dugo, prije smo imali prilike surađivati i surađivali smo dosta dobro. O njemu imam dobro mišljenje, ali kažem – nisam imala prilike  s njim komunicirati u zadnje vrijeme, tako da ne znam u kojoj je fazi. Sigurno je pod jako velikim pritiskom i to nije jednostavno za podnijeti”, rekla je.

Bio Tomašević pod pritiskom ili ne, zanimalo nas je što poznata hrvatska političarka misli o njegovoj spremnosti da se sukobi s Bandićem, čija vladavina toliko traje da joj se nekada ne nazire kraj.

“Milsim da je vrijeme sazrelo da Milan Bandić otiđe, međutim, Milana Bandića kao političara ne treba podcijeniti, on je jako dobro umrežen s politikom i različitim interesnim krugovima, kao i s medijima”, govori.

Da biste bili uspješni u politici, tvrdi Holy, treba vam nekoliko ključnih stvari.

“Potpora medijske industrije, da vam ona bude vjetar u leđa, da budete dobro povezani s određenim interesnim krugovima koji procjenjuju da nećete biti ugroza za njihove interese, određeni prolaz kod građana i financije, to su ključne stvari za uspjeh. Ako se gleda sve ukupno, rekla bih kako je Milan Bandić još uvijek u dosta velikoj prednosti u odnosu na ostale kandidate”, rekla nam je političarka.

Bandić ima dosta veliku medijsku podršku zato što ima i sredstva s kojima se može oglašavati, a interesno je povezan i s vlasnicima medija, kao i s određenim interesnim skupinama, ima financija na raspolaganju, a još uvijek prolazi i kod određenog dijela birača, objašnjava Mirela Holy te zaključuje:

“Nikako ga se ne treba podcijeniti!”


Komentari