(FOTO) Bandić na sudu: ‘Nisam kriv’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Jutros je u sudnicu na Županijskom sudu došao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, i to zbog optužnice koju je USKOK doradio, a odnosi se na zloporabu položaja sa zbrinjavanjem gradskog otpada, javlja N1.

Bandić se izjasnio po točkama optužnice, kaže da nije kriv.

“Razumio sam u potpunosti tezu optužnice, ne smatram se krivim”, rekao je.

Ustajao je dva puta; kada ga je sud prozvao i dok su reporteri bili vani. Drugi put je ustajao da ga fotografiraju.

Na suđenje je pozvana i Sandra Perković. Obrana je zatražila ispitivanje umjesto samo čitanja njezinog iskaza.

Na suđenje je došao i Dario Juričan.

– Nisam kriv.Milan Bandić upravo na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju u aferi Agram;)

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Mittwoch, 22. Januar 2020

Bandić će se danas u suđenju za aferu Agram očitovati o optužnici koju je USKOK naknadno doradio. Zbog sumnji u zlouporabe sa zbrinjavanjem gradskog otpada, na optuženičku će klupu sjesti s drugim optuženikom Petrom Pripuzom.

Pripuz se bunio kako se radi o pritisku na sud. Jadranka Sloković, Bandićeva odvjetnica tvrdi kako se radi o remećenju javnog reda i mira. Na suđenju se, zbog zdravstvenih razloga, nije pojavio optuženi Slobodan Ljubičić Kikaš, a vještaci su utvrdili da je Ljubičić trajno nesposoban za suđenje.

Bandić sutra ponovo sjeda na optuženičku klupu: Evo za što ga sve terete

A na sudu će Bandića dočekati i predstavnici građanske inicijative ”Zagreb te zove”, nezadovoljni načinom na koji Bandić upravlja gradom već dva desetljeća. Jedna od čelnica inicijative, Gordana Pasanec iz udruge Siget, kazala je da su svoj dolazak na suđenje već najavili.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

”Nemamo pravo na bilo kakve izjave, s obzirom na to da nismo stranke u postupku, ali znat će se da smo unutra, budite sigurni. Bit će neki performans sa znakovima koji su dozvoljeni. Bit ćemo pristojni tako da nam se i drugi puta dopusti ulazak u sudnicu”, otkrila je Gordana Pasanec.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

”Pripremili smo mu jedan divan, slatki paket za odlazak u Remetinec, da vidi kako građani misle na njega. Tu je četkica za zube, malo toalet papira, sapun i simpatični ručnik da ga opremimo put juga”, poručila je Pasanec.

Foto: Facebook / Zagreb te zove

Nezadovoljni građani dočekali su ga s transparentima na kojima su se mogli vidjeti natpisi “Takve bi trebalo poslati na galge”, ”Stavi pravu stvar na pravo mjesto, u Remetinec”, ”Institucije su stup korupcije”, “Mnogo godina kolače ti nosila”.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.


Komentari