Bandić se ipak pojavio u Skupštini! ‘Liječnici su mi potvrdili da dolaskom ne riskiram vlastiti život’

N1

Gradonačelnik Milan Bandić ipak se pojavio u Skupštini i nakon upozorenja liječnika da to nije najbolja opcija zbog prethodno ustanovljene plućne embolije. No, kako je danas izjavio, liječnici su mu rekli da može otići na nekoliko sati te time neće riskirati vlastiti život. Proračun su trebale braniti Bandićeve zamjenice Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić te pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik. Skupština grada Zagreba danas će odlučivati o gradonačelnikovu prijedlogu proračuna za sljedeću godinu koji iznosi osam milijardi i 190 milijuna kuna, što je 185 milijuna kuna više u odnosu na prošlu godinu. Bandiće je danas izjavio da “ako ne bude dovoljno ruku za izglasavanje proračuna, bit će izbori, izbori su legitimni, ja da sutra umrem, napravio sam dovoljno, da svi naprave koliko ja, Hrvatska bi bolje izgledala”.

Nakon što je Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku (NZH) otvorilo se pitanje nove većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna za iduću godinu te Bandiću sada nedostaju tri ruke, prenosi N1.

Oporba smatra da trenutni prijedlog proračuna ne donosi dobrobit građanima i nije uložila niti jedan amandman. Do raskola između stranke Neovisni za Hrvatsku i Stranke rada i solidarnosti došlo je nakon što je Bandić primio Arkanova prijatelja i predsjednika skupštine srpskog grada Jagodine Dragana Markovića Palmu. Bandiće se naknadno ispričao, no oni su javili da neće podržati proračun jer žele raščistiti stvari. Bandić bez pet zastupnika Neovisnih kontrolira 23 ruke u Gradskoj skupštini i treba skupiti još troje zastupnika iz oporbe kako bi i dalje imao većinu bez Neovisnih za Hrvatsku.

 


Komentari