Bandić samouvjereno: ‘Ja vam kažem da će GUP biti usvojen’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić dao je izjavu za N1 televiziju nastavno na odluku resornog ministarstva da pošalje GUP na doradu.

Blago siromašnima duhom, njihovo kraljevstvo je nebesko. Eto. Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko”, “jasan” je bio Bandić.

Na pitanje o isteku memoranduma s tvrtkom iz Dubaija oko “zagrebačkog Manhattana” nastavlja: “Vi mene zadivljujete, vi mene zadivljujete, nije danas tema, morat ćete se strpiti, razgovarate s insititucijom i nemojte zaboraviti da razgovarate s čovjekom koji je 20 godina na čelu pola Hrvatske. To što je vaš prirodni odgoj takav da to ne poštujete to vam opraštam, i ti koji su vas poslali da to radite i njima opraštam. I to je vaše pravo, a moje je pravo da ćete danas dobiti informacije oko Adventa. Blago siromašnima duhom jer je njhovo kraljevstvo nebesko, a vi samo čekajte i aplaudirajte i ja vam kažem da će biti GUP usvojen“, tvrdi Bandić.

Memorandum o razumijevanju, koji je radi izgradnje tzv. zagrebačkog Manhattana gradonačelnik Milan Bandić sklopio s investitorom iz Dubaija prije tri dana je formalno postao ništavan. Prema sadržaju Memoranduma postoji mogućnost produljenja tog roka za dodatnih šest mjeseci ako ga ugovorne strane uzajamno obnove ili produlje pisanim sporazumom ugovornih strana.

Na još dva pitanja u kojima su novinari tražili da jasno odgovori je li potpisano produženje Memoranduma za zagrebački Manhattan ponovio je: “Blago siromašnima duhom, njihovo kraljevstvo je nebesko. Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko.”

Novinare je zanimao komentar i vezano za dodjelu kućica na Trgu bana Jelačića na što je Bandić kratko odgovorio: “Rekao sam vam da se gradonačelnik ne bavi kućicama, gradonačelnik je gospodin gradonačelnik. Dobili ste pismeno priopćenje.”

Oporba naravno tvrdi kako je ovo veliki udarac za gradonačelnika. “Veliki udarac za Bandića i njegovo obećanje iz Memoranduma investitoru iz Dubaija da će riješiti prostornu dokumentaciju za “Zagrebački Manhattan” u roku od 8 mjeseci s mogućnosti produžetka od 6 mjeseci. Stručna udruženja su ponavljala da ovakav ponovljeni prijedlog GUP-a treba ponovno odbiti, udruge građana su to izjavljivale i mi u Gradskoj skupštini smo to tvrdili. I novi prijedlog GUP-a iz listopada kako bi se realizirao Bandićev dogovor s Eagle Hills ima promjenu namjene Hipodroma u odnosu na postojeći Prostorni plan Zagreba pa je jedina logična reakcija Ministarstva ako je odluka pravna, a ne politička da ponovno uskrati suglasnost. Hvala građanskim inicijativama i svim građanima na 31000 primjedbi na GUP u gluho doba ljeta koje su stvorile pritisak! Mi u Skupštini nastavljamo borbu za prostorno planiranje i GUP koji je u interesu većine stanovnika Zagreba, a ne Bandićevih kumova i Eagle Hills iz Dubaija!”, stoji u Facebook objavi gradskog zastupnika Tomislava Tomaševića.


Komentari