Bandić povukao GUP sa sjednice Skupštine: Odluka tek sljedeće godine

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima se danas pojavio pred novinarima kako bi razgovarali o jednoj temi – novom GUP-u Grada Zagreba.

Glavna vijest koju je objavio gradonačelnik je da se GUP povlači sa skupštine, te će se naći na sjednici 6. veljače 2020. “Ako smo čekali 3-4 godine, možemo još mjesec i po dana. Tri su ključna razloga: zato da izbijemo i zadnji adut nevjernim Tomama da želimo nešto napraviti na brzinu”, rekao je Bandić.

“To je nije GUP Sanje Jerković ni Ivice Lovrića, a ni gradonačelnika Bandića. To je GUP Grada Zagreba. I zadnji adut da izbijemo – nećemo lomiti preko koljena, bit će zadovoljna i opozcija koja je očekivala pa i tražila na izvjesni način da to napravimo. Sad će upoznati drugačijeg Bandića, da on zna poslušati, ali ne opoziciju, nego građane. Svi reflektori usmjereni su prema GUP-u i da bi GUP ostao strateški dokument Grada Zagreba, moja jedina isprika je njima što će čekati još mjesec i pol dan”, dodao je Bandić

Na upit novinara jesu li u pitanju pritisci iz HDZ-a Bandić je odgovorio kako je ponosan na sebe. “U životu je najteže slušati, a još teže poslušati. Ja samo pobijedio sebe. Ima ona pjesma “Ja sam na te ponosan” i ja bi to sad trebao pjevati. Ispričao sam se i gospodarstvenicima koji čekaju GUP kao ozebao Sunce, ali ne želim ničime uprljati GUP. Kao što ne želim uprljati ovo blagdansko vrijeme građanima”, “jasan” je bio Bandić.

Čestitat ćemo građanima Božić i Novu godinu s novim proračunom, a čestitat ćemo im i u veljači na novom GUP-u. Ne možete zaustaviti razvoj Grada”, tvrdi gradonačelnik.

Na pitanje o poskupljenju žičare Bandić je zamolio novinare da se koncentriraju na temu sjednice, a to je GUP. “Zakaj ste tako zločesti. Imao sam uspješan posjet Beču i nemojte mi kvariti raspoloženje. Nije točno da radovi poskupljuju. Cijena žičare je realna koja je izlicitirana na javnom natječaju. Ne određuje cijenu gradonačelnik. Ja sam prvi da štitim zakon”, tvrdi Bandić.

Na pitanje novinara koliko su njegovi ljudi pomogli Kolindi Grabar Kitarović pri skupljanju potpisa Bandić nije htio odgovoriti. “Za to je zadužena bila moja zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. Ne mogu ja govoriti o stranci ovdje, nije ovo moj grad”, zaključio je.


Komentari