Bandić poručio novinarki: ‘Majko Isusova…Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina’, ali ni to nije sve

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom višegodišnje “vladavine” gradonačelnik Milan Bandić nije štedio nikoga tko mu je postavljao pitanja koja mu se nisu svidjela, a na meti su prvenstveno bile novinarke. Zbog njegovih “pomno odabranih riječi”, intervenirale su mnoge institucije, od Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba do HND-a.

Prisjetimo se još jednom kako se Bandić razgovarao sa ženama.

Posljednji ispad bio je upućen novinarki N1 televizije Matei Dominiković koja mu je postavila pitanje vezano uz zagrebački Manhattan.

“Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate! To je strašno”, odgovorio je gradonačelnik, nakon čega su reagirali HND i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba koje je zatražilo da se Bandić ispriča.

“Sunčeko moje drago” rekao je gradonačelnik novinarki Nove Tv Ivani Brkić Tomljenović 2018. godine, a godinu dana ranije Ivani Pezo Moskaljov poručio je “Vi ste meni k’o učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina”. Naime, Pezo Moskaljov ga je upitala gdje je završio smeće s divljeg odlagališta u Kozari putu.

Drugom prilikom, istoj je novinarki replicirao s: “Majko Isusova… Sretan li je vaš muž”.

Posebno je uznemirujuća izjava bila prilikom dijeljenja udžbenika po školama kada su Bandića novinari pitali kako komentira prozivke iz inicijative “Narod odlučuje” da im je dao preskupe štandove i na premalo lokacija.

“Je l’ vi znate da Bandić svima daje? Ja da sam žensko, bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam….”, izjavio je.

Nekoliko dana kasnije, na novoj press konferenciji, novinari su Bandića pitali hoće li se ispričati zbog takve poruke ženama i smatra li to primjerenim s obzirom na svoju političku dužnost, a on je odgovorio: “Bandićev altruizam koji živi cijeli život je širok i velik. Oni koji se ne mogu uklopiti u to, ja im nisam kriv. Tko se prepoznao u tome, prepoznao, a tko nije, Bože moj”.

 


Komentari