Bandić ponovno u utrci za predsjednika države?

FOTO: Ivan Klindić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u intervjuu za Globus kazao je kako ne isključuje mogućnost da se ponovno kandidira za predsjednika države, nakon što je na izborima 2010. u drugom krugu izgubio od Ive Josipovića.

Moguće je da se opet kandidiram na predsjedničkim izborima. Ako se kandidiram, bit će bitka za svaki glas. Ako se ne kandidiram, neće biti predsjednika bez podrške Milana Bandića. A ja ću uvijek raditi ono što od mene traže ljudi, kazao je Bandić.

Ustvrdio je da nema velike razlike u vođenju glavnog i najvećeg grada te države.

Zagreb je gotovo 40 posto hrvatskih potencijala. Razlika je u liderima. Lideri se rađaju. No istinski lideri ne boje se širine, otvorenosti i konkurencije. Nakon osamnaest godina posvećenih Zagrebu mogu reći da bih sa sto pametnih ljudi mogao od Hrvatske napraviti Njemačku, rekao je zagrebački gradonačelnik za Globus.

Njegova stranka dio je vladajuće koalicije, a Bandić je istaknuo da Vlada može opstati, ali da to nije ključno pitanje.

Pitanje je što ova Vlada u postojećem sastavu može napraviti. Očekujem prije ljeta sastanak s premijerom o strateškim projektima Zagreba kojima ćemo i Vladi dati vjetar u leđa. Možda se premijeru dogodi klik i pozove u pomoć sve druge koji mogu i žele biti od koristi. Loviti većinu svaki petak u Saboru sigurno nije rješenje. Mislim da je sve otvoreno i da ni od velike koalicije ne treba bježati, kazao je gradonačelnik Grada Zagreba.

Komentari