Bandić po starom: Demantirao da proces nabave ima veze s time što je netko član njegove stranke

Foto: Tomislav Pavlek / POOL / HINA

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba komentirao stanje u gradu te so osvrnuo na posljednje optužbe da pogoduje članovima svoje stranke.

Upitan je li se građevinski materijal za sanaciju od potresa nabavljao preko člana njegove stranke. Bandić je demantirao da proces nabave ima veze s time što je netko član njegove stranke.

“S obzirom na žurnost trebalo se ponude dostaviti u 24 sata, a materijal se trebao dostaviti u roku od 48 sati od narudžbenice”, rekla je gradska pročelnica koja je branila gradonačelnika dodavši kako “kriterij naravno nije bio pripadnost ili nepripadnost političkoj stranci”.

Gradonačelnik se osvrnuo i na prodavače jagoda u gradu Zagrebu. “Mi smo imali prijedlog prema centralnom stožeru, zahtjev naših 80-ak jagodara iz Zagreba i županije. Mi im svake godine damo dozvole da oni to drže. Ove godine je to dijelom nemoguće u centru zbog sigurnosti. Moramo poštivati pravila igre, zaštite i procjene epidemiologa i zatražiti odobrenje centralnog stožera. Do četvrtka će naš ured za poljoprivredu odlučiti, imamo vremena iskomunicirati. U četvrtak idemo na gradski stožer, tražit ćemo centralni da nam dopuste prodaju na određenim mjestima. Naravno, poštivajući propise”, rekao je Bandić.

“Molit ćemo centralni stožer da dopusti po pravilima igre. Oni bi imali svoje štandove, pleksiglas, zaštitu”, dodao je.

Komentirao je i nelogičnosti s propusnicama. “Rano je da poredimo koliko će padati ili rasti broj propusnica. Malo je neobično da smo ukinuli propusnice za tri grada, a povećao se broj propusnica za 15 posto jučer. Pričekajmo tjedan dana”, rekao je Bandić.


Komentari