BANDIĆ ODOBRIO: Kristijan Rahimovski živio u gradskom stanu na Rudešu pa nabio dug od 43 tisuće kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Glazbenik Kristijan Rahimovski (39) dobio je gradski stan u najam u Rudešu kao zaslužni građanin Grada Zagreba. Međutim, našao se u problemima zbog duga od 43 tisuće kuna i podnio zahtjev za obročnu otplatu.

Rahimovski je stan od 65 kvadrata dobio na korištenje 2011. godine, a njegov zahtjev za najam gradskog stana podržao je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport jer je “Kristijan Rahimovski vrstan mladi glazbenik, izvođač vokalist i instrumentalist koji se istaknuo svojim humanitarnim radom te je član Hrvatske glazbene unije od 2006. godine”, prenosi 24sata.

Rahimovski je do tada izdao jedan album, a drugi je izdao osam godina poslije. Gradonačelnik Milan Bandić potpisao je potrebnu dokumentaciju i Rahimovski se uselio u stan. U međuvremenu je napravio dug od 43.381,35 kuna, koji nije mogao otplatiti pa se obratio Gradu za zahtjevom za obročnu otplatu.

Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada utvrdio je 2016. godine da bi “naplata duga u cijelosti predstavljala neprimjereno opterećenje za dužnika”, te su mu omogućili obročnu otplatu kojom bi se “znatno poboljšale dužnikove mogućnosti otplate duga od kojeg inače ne bi bilo moguće naplatiti cjelokupan dug”.

24sata nisu uspjeli doznati je li Rahimovski u međuvremenu podmirio dugovanje. Trenutno je na uvjetnoj kazni od dvije godine zbog prijetnji bivšoj supruzi. I prije toga je osuđivan prekršajno i kazneno, što je na sudu uzeto kao otegotna okolnost.


Komentari