Bandić odgovorio HDZ-ovcima: ‘GUP će biti usvojen sukladno zakonu’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Danas, od 9 sati, održava se sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a na predloženom dnevnom redu su 44 točke od kojih je najvažnija šesta – izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP).

Pred Skupštinom održava se prosvjed protiv Bandića koji je u Skupštinu došao okružen zaštitarima te dao kratku izjavu za N1 televiziju.

“Amandmani su sastavni dio procedure. Ako su predloženi amandmani u skladu sa zakonom, bit će podržani. Mogu reći da me ne zanima čiji je amandman. Svaki amandman koji je sukladno propisima, prihvatit ćemo“, rekao je Bandić i dodao da ne zamjera HDZ-u na amandmanima.

Ne zamjeram HDZ-u na amandmanima. Zašto bih zamjerio. Mene nitko nije prevario. GUP će biti usvojen sukladno zakonu.”

Istaknuo je i da suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna. “Suradnja s HDZ-om nikad nije bila upitna s naše strane. Radimo zajedno za Zagreb, a na državnoj razini projekte od interesa svih građana.”, rekao je Bandić.

Podsjetimo, jučer je zagrebački HDZ odlučio da će podržati izmjene GUP-a ako se prihvati njihovih 15 amandmana. S HDZ-om, Bandić ima većinu u zagrebačkoj Skupštini. S obzirom na amandmane HDZ-a danas sigurno neće biti glasanja o GUP-u jer se o tim amandmanina treba očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja što će cijelu proceduru odužiti najmanje mjesec dana.


Komentari