Bandić o snimkama sa suda: ‘To je moj stil, zato imam šest mandata’

FOTO: Ivan Klindić

Podsjećamo, u nastavku suđenju u aferi Agram slušale su se snimke nastale prisluškivanjem. Na njima se moglo čuti kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić urla na svoje suradnike, dogovora zapošljavanja u gradskoj upravi i koeficijente zaposlenika te kako se izmišljaju radna mjesta.

Među stotinjak audio zapisa o kadrovskim rješenjima preslušana je i snimka razgovora Buluma i Bandića tijekom kojeg zagrebački gradonačelnik urla i psuje jer jednoj zaposlenici, koja dolazi iz Bandićeve šire obitelji, nakon premještaja nije povećana plaća niti poboljšani radni uvjeti.

“Jel ti znaš gdje je ona? Sad će doći k meni s rješenjem i istim bodom kao kada je kuhala kavu. Vido, radite posao preko k…”, moglo se čuti iz tonskog zapisa u kojem Bandić urla na Buluma.

”Jel ti znaš tko je ta mala? To je dijete iz moje familije. Ona je dijete mog rođaka koji je bio u Tigrovima i jedva je živu glavu izvukao. Budi malo čovjek! Imate li vi srca? Osjećate li vi ovu zemlju? Imaš li imalo poštovanja prema gradonačelniku? Što je ona dobila? K…od ovce! I to zahvaljujući vama koje boli k…! Kamen bi proplakao Vido!”

Gradonačelnika iznervirala pitanja novinara

Negirao je kako je spomenuta cura sa snimke u ikakvoj rodbinskoj vezi sa njime, ali da je sve ostalo točno.

“Ona nije iz moje familije, to možete provjeriti. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti. Stojim kod svake riječi koje sam izrekao, jedino isprika za sočniji jezik. To je moj stil, zato imam šest mandata. Poštujući zakon, mogu unaprijediti nekoga tko je to zaslužio”, rekao je Bandić.

Novinar mu se obratio s pitanjem je li mu neugodno i koliko je ureda izmislio, a on je objasnio kako mu nije ni malo te da je to jednostavno njegov stil, da nije savršen kao ostali.

“Niti jedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist. Vaša sugestivna pitanja neće me fascinirati. Pozivam vas da pustite sve što sam govorio. Uzmite cjelovite snimke USKOK-a pa se zabavljajte s time”, kaže Bandić te se nastavio obrušavati na novinara.

“Znate koliko biste vi radili kod mene? Dva sata, vjerojatno, ako vam se taj stil ne bi sviđao, ali pitanje je sadržaja. Ja biram suradnike. Ja sam na to ponosan, ne da mi je neugodno. Moj je stil neponovljiv, nitko za milijun godina neće dobiti šest mandata zaredom”, derao se Bandić.

Komentirao je i namjeru Muzičke akademije da mu se dodjeli doktorat: “Ne treba Bandiću doktorat, doktorat treba Bandića. Operativnu politiku mogu predavati na Oxfordu, Cambridgeu, Yaleu”, poručio je.

Citirao je i pjesmu Bijelog dugmeta “Što bi dao da si na mom mjestu” jer se, kaže, pronašao u njoj.

“Da te mrze, a da ti se dive, umjesto svog da tvoj život žive… rijetki su oni koji mogu pjevati tu pjesmu, ja je mogu pjevati stalno”, rekao je Bandić, prenosi Dnevnik.hr.

 

 


Komentari