Bandić o aferi ‘Štandovi’, parlamentarnoj većini premijera Plenkovića i Zdravku Ronku

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U četvrtak je održano prvo ročište na suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću zbog afere Štandovi. Podsjetimo, USKOK ga tereti da je pogodovao udruzi U ime obitelji Željke Markić, kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i tako oštetio gradski proračun za 300 tisuća kuna. U sudnici su pušteni tajni snimci telefonskih razgovora Bandića i njegovih suradnika, u kojima se moglo čuti kako Bandić komunicira na vulgaran način.

>>> Bandić, Lovrić i Palac na sudu zbog afere ‘štandovi’: Svi tvrde da nisu krivi

Dan nakon početka suđenja zagrebačkom gradonačelniku u aferi štandovi, Milan Bandić dao je intervju za N1.

Na podatak da sve više stranaka osniva izborne stožere, Bandić je kazao da je njegov stožer putujući i da je sada na Jelačić placu.

Ja očekujem da još više radimo, da projekte Zagreba i države realiziramo i da oni koji su spremni nositi odgovornost da se priključe, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Što će tiče potrebne parlamentarne većine premijera Andreja Plenkovića, odnosno ima li je, Bandić je ustvrdio da će njegova stranka posljednja napustiti ovu Vladu, “ali uz želju i zahtjev da se brže donose odluke i da neke projekte grada Zagreba i države od jeseni počnu realizirati – bila to dječja bolnica, Imunološki zavod, tramvajska veza sa zračnom lukom”. Tvrdi da ne uvjetuje podršku Vladi projektima te da on “nikad nije rušio, samo gradio”.

Na upit hoće li se Zdravko Ronko, zastupnik koji je prije tri mjeseca izašao iz SDP-a i postao nezavisan, pridružiti u Bandićev klub zastupnika, na što je zagrebački gradonačelnik odgovorio da to moraju pitati samog Zdravka. Podsjetio je na to da je on Ronko njegov prijatelj iz 90-ih kada su skupa gradili SDP te da o njemu, Davoru Bernardiću i svim kolegicama i kolegama misli sve najbolje.

Ja bih volio da tamo ima više reda, rada i odgovornosti, ustvrdio je Bandić.

Na pitanje je li mu neugodno zbog načina na koji su se poslovi dogovarali oko štandova za udrug U ime obitelji, Bandić je kazao da nema potrebe da mu bude neugodno te da je ponosan. Poručio je da se posluša njegov govor na Trgu bana Jelačića prije četiri godine te dodao da je financirao udrugu U ime obitelji sa 138 tisuća kuna.

Što se njegove jučerašnje izjave u sudnici “da nije davao nikakve novca, ni zaletke ni za plakate” tiče, poručio je javnosti da ponovno pregleda snimku jer je “krivo gleda”, ali i da su svi previše time opterećeni.

Komentari