Bandić ne odustaje od ‘Ljeta na Savi’? Ove godine ulaže dodatnih 5 milijuna kuna

Foto: Zeljko Grgic / CROPIX

“Ljeto na Savi” je neslavna investicija zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koja je Grad koštala 12 milijuna kuna, a posjeta je iz dana u dana bila mizerna.

Milijuni su otišli na poravnanje nasipa, klupe, rasvjetu, razglas te glomaznu pozornicu, a posjetitelji su se na kraju mogli prebrojati na prste jedne ruke. Sve to nije omelo gradonačelnika koji i ove godine planira uložiti gradski novac u propali projekt.

Kako je objavljeno u emisiji Strah od slobode Radija Student i ove godine će se potrošiti dodatnih 5 milijuna kuna.

“Gradski ured za strategijsko pražnjenje proračuna krenuo je s planovima za nalijevanje milijuna kuna u Ljeto na Savi 2020. S obzirom da je prošle godine broj okupljenih na toj manifestaciji zajedno sa zaštitarima rijetko prelazio brojku 10, ni mogućnost provedbe najrigoroznijih ograničenja javnih okupljanja uzrokovanih širenjem epidemije neće ugroziti ovu odlično osmišljenu i popularnu manifestaciju.

Tek danas s pojavom virusne ugroze možemo u potpunosti shvatiti genijalnost vizije ove manifestacije rastrošnosti gdje se i bez dodatnih ulaganja može osigurati sigurnosni razmak između posjetitelja od minimalno 200 metara. Vjerujemo da ovih “skromnih” 5 milijuna kuna predviđenih planom javne nabave predstavlja tek početak i zagrijavanje kako bi se nadmašila prošlogodišnja visoko postavljena letvica uspjeha od pretočenih više od 12 milijuna kuna”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.


Riječ je o iznosu koji će Grad potrošiti na samu organizaciju, a koliko još misle potrošiti na same izvođače i na promociju naslutio je Bandić još prošle godine. “Ulagat ćemo novac onoliko koliko bude interesa. To će profunkcionirati za godinu, dvije ili tri“, rekao je tada gradonačelnik.

Komentari