BANDIĆ NAPOKON KREĆE KOPATI ISPOD ZAGREBA? Gradonačelnik najavio najveći projekt u povijesti grada

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je danas na konferenciji za novinare kako već pet dana zaredom nema novozaraženih koronavirusom, a jedna osoba više je izliječena.

“Volimo velike brojke, ali više od njih volimo ove nule”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić te se zahvalio svim građanima na disciplini i odgovornosti.

Novinare je, pak, zanimalo što je s tužbom koju su podnijeli sindikati zbog uskraćenih uskrsnica pozivajući se na kolektivni ugovor.

“Gradonačelnik mora poštivati kolektivni ugovor. To je poštivanje pravila igre i ograničava me da ljudi ne budu solidarni ako to ne žele. Znate tko je jedini sebi smanjio plaće. Ja sebi, i to 20 posto. Uskrsnice smo smanjili svima, a njih 40 posto to nije prihvatilo i sad nas tuže. Mogu im reći da odustanu od tužbe. Žao mi je što nisu razumjeli da je ovo vrijeme poštivanja i solidarnosti. Zahvaljujem ovih 60 posto, ali razumijem i ove druge i to ćemo im nadomiriti kroz bon u naravi”, rekao je Bandić.

Na pitanje je li moguća suradnja njega i premijera Plenkovića nakon teških riječi proteklih dana Bandić nije htio komentirati.

“Nikoga ja ne kritiziram. Rekao sam samo da mi je drag Platon, ali da mi je istina draža. A o izborima ću govoriti u Praškoj 5 sljedećeg tjedna. Moram napomenuti da smo jedina stranka koja je osnovala fond solidarnosti. Nikoga nisam vidio da je to napravio. I jedina smo stranka koja je zamrznula svoje članstvo do daljnjeg”, odgovorio je gradonačelnik.

Bandić se osvrnuo i na tramvajske linije koje još ne prometuju najužim središtem grada najavivši pritom gradnju metroa.

“Za deset dana izlazim s prijedlogom da napravimo prvi dio metroa koji bi išao ispod Ilice i Trga. Od Draškovićeve do Frankopanske. Time bismo omogućili da Ilica i Jurišićeva velikim dijelom budu isključivo pješačka zona”, rekao je Bandić dodavši da time ne odustaje od zagrebačkih tramvaja.

“Gradom će i dalje voziti naši plavi ljepotani koje smo napravili, ali ne smijemo dovesti u pitanje sigurnost ni jednog čovjeka. U tih mjesec dana koliko će to trajati ćemo popraviit sve tračnice da bude što manje vibracija. Molim naše sugrađane na strpljenje”, zaključio je gradonačelnik.

Komentari