BANDIĆ PRELOMIO: Svi će učenici dobiti besplatne udžbenike?!

Pixabay

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u srijedu kako je riješeno pitanje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj, što je saborski klub njegove stranke postavio kao uvjet za podršku pri izglasavanju državnog proračuna za iduću godinu.

“O tome više ne razmišljam. To je za mene riješeno pitanje”, odgovorio je Bandić na pitanje hoće li učenici svih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike. “Mogu reći kako vjerujem da od iduće godine privilegij da imaju besplatne udžbenike neće imati samo zagrebački osnovnoškolci, nego i drugi u Hrvatskoj”, rekao je Bandić uoči sastanka koalicijskih partnera.

Na inzistiranje novinara je li mu to obećano u Vladi, odgovorio je: “Ja sam prilično ozbiljan čovjek”. Bandić i njegovi zastupnici žele da besplatne udžbenike dobiju svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, i to sredstvima iz državnog proračuna. U saborskom klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti s 11 zastupnika govore o trošku za državu od 200 milijuna kuna, no iz Vlade poručuju da bi ti troškovi mogli biti i dvostruko veći, prenosi Hina.


Komentari