Bandić komentirao svoj izborni debakl: ‘Podvlačimo crtu, spreman sam snositi posljedice za svoj rad!’

Foto: Bruno Konjevic / POOL / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić danas je, nakon izbornog neuspjeha, najavio da će krajem tjedna na sastanku u stranci podvući crtu.

“U stranci ćemo podvući crtu. Očekivali smo Klub, ali bolje da se dogodilo u srpnju nego u listopadu. ‘Žuti karton’ smo dobili, a ja ću učiniti sve da nam se ne dogodi “crveni karton“. Treba ostati čvrsto na zemlji”, komentirao je Bandić na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite rezultate parlamentarnih izbora.

Stranka rada i solidarnosti na jučerašnjim izborima nije osvojila niti jedan mandat.

“Koncem tjedna u stranci ćemo imati sastanak. Ja imam nešto malo političkog iskustva i podvući ćemo refu. Svih 17 predsjednika vijeća gradskih četvrti će dobiti šansu da kažu što su učinili, a što nisu i da oni predlože rješenje za svoju četvrt. Ja sam spreman uvijek snositi posljedice za svoj rad i to sam šest puta testirao”, istaknuo je.

Bandić kaže i da su ga “majka i baka i franjevci učili da se u dobru ne uzvisi, a u manje dobru da se ne ponizi”. Zato je, kaže, jučer čestitao izbornim pobjednicima, a danas je to i pismeno napravio, kao i svim zastupnicima izabranim u Hrvatski sabor.


Napomenuo je i kako je on od rijetkih dobio čestitke za njegovih šest mandata no da je to stvar demokratske kulture i demokratskog odrastanja.

“Još će puno Save proteći prema Brodu da se ljudi nauče demokratski živjeti, demokratski birati, ali svaki narod zaslužuje vlast koju izabere. Kao što reče Churchill – demokracija nije savršen sustav, ali je najmanje loš”, poručio je.

“Bolje živjeti bez priznanja kojeg si zaslužio, nego s priznanjem kojeg nisi zaslužio”, zaključio je Bandić citatem.

Je li ovo konačan kraj Milana Bandića? Dobio je manje glasova negoli je zaposlenih u gradskoj upravi

Komentari