BANDIĆ JE ZNAO SVE! ‘Znam koliko je Šegota čvaknuo. Problem je što mi nije rekao, misli da su groblja njegova prćija’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić znao je za “poseban odnos” uhićenog bivšeg direktora Gradskih groblja Patrika Šegote i preminulog poduzetnika Nenada Bukovca, a ponovo cure transkripti tajno skrivenih razgovora Bandića i njegovih suradnika koji pokazuju kako se zapravo “delalo” u Zagrebu.

S obzirom da su istražitelji držali Bandića na tajnim mjerama, ulovili su i njegove razgovore iz kojih proizlazi da je Bandić uistinu znao za “poseban odnos” Šegote i Bukovca, ali i da je time bio vrlo nezadovoljan, piše Jutarnji.

Bandić je prošlo ljeto jednom od svojih vozača ispričao da je Šegotu “ulovio u pekmezu”. “Točno znam koliko je čvaknuo”, rekao je Bandić vozaču, prokomentiravši nakon toga kako je Šegota mislio “da su groblja njegova prćija”.

“Nije problem ako si što uzeo, uzeo si, što nije problem, ali ako si uzeo, a nisi mi rekao… Zamisli majmuna, on u privatnu firmu koja radi za trgovačko društvo u vlasništvu grada stavi svoju sestru u Nadzorni odbor”, komentirao je Bandić misleći na Šegotinu sestru Anamariju Šegotu koja je bila u NO-u Bukovčeva Prigorac građenja.

“To je gajba, odmah!”

Vozač mu na to odgovara da je to sukob interesa i pogodovanje, a Bandić zaključuje: “To je gajba, odmah!”

Jutarnji navodi i da se Bukovec, koji je u međuvremenu preminuo, u nekim razgovorima, snimljenima nakon smrti Milana Bandića, pozivao i na navodne Bandićeve upute Šegoti da daje Bukovcu poslove “bez naredbe”, odnosno mimo procedure.

Pobrojavajući imovinu Šegote i njegove sestre Tamare, koji su pritvoreni u Remetincu, spomenuti medij navodi da, među ostalim, imaju tri apartmana na Omišlju, građevinska zemljišta, kriptovalute i dionice.

Iz snimljenih razgovora proizlazi i da je Šegota fiktivna potraživanja sestrinog poduzeća Notitije, preko koje je primao mito od Bukovčeve tvrtke, predstavlja kao osobna potraživanja, ali i da je nakon odlaska s čela Gradskih groblja itekako vodi brigu o poslovima Bukovčevih tvrtki te plaćanju radova.

Bukovec se, pak, našao u problemima jer mu novi šef Gradskih groblja Roko Gruja, prema pisanju Jutarnjeg, nije želio izlaziti u susret posebno u pogledu isplata za tzv. izvantroškovničke radove i poslove koje su njegove tvrtke radile mimo redovnih ugovora.


Komentari