‘OTVORILI SU NAM VRATA DRUGOG KRUGA’ Troskot postaje uvjeren da osvaja tron Zagreba?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Damir Vanđelić ipak neće biti kandidat HDZ-a za prestižnu funkciju gradonačelnika Zagreba. MOST-ov “adut” Zvonimir Troskot  upravo zbog ovog poteza smatra da je HDZ odlučio podržati Milana Bandića.

“Odustajanjem Vanđelića od kandidature za gradonačelnika Zagreba u ime HDZ-a pokazala se praksa koju vidimo godinama, a to je da je kandidat HDZ-a za Zagreb zapravo Bandić”, izjavio je Troskot novinarima u saboru.

To MOST-ovac vidi kao nastavak priče oko HGK, “gdje smo vidjeli podršku klijentelističko-korupcijskoj ustanovi i sada je prešla na klijentelističko-korupcijsku mrežu kao što je Grad Zagreb, što nije ništa drugo, nego samo lokalizacija njihove nacionalne politike”.

Kazao je kako u njegoj stranci poštuju Vanđelića zbog njegove stručnosti i znanja, pogotovo u financijama i upravljanju velikim sustavima, ali njegovo odustajanje smatraju odličnom vijesti jer im je, ustvrdio je, bio najozbiljniji protukandidat.

“Ovime nam je otvorio vrata drugog kruga, ne znamo tko će biti protukandidat, no u drugom krugu je sve moguće”, istaknuo je Troskot.

Osvrnuo se i na vladinu najavu reforme HGK, ocijenivši da će do nje doći nakon lokalnih izbora jer je to sada preosjetljiva tema vladajućoj stranci.

Poručio je kako svi poduzetnici i obrtnici pomno gledaju kako će biti glasanje u petak u saboru, ističući da će sve što će vladajući napraviti značiti njihov poraz iz kojega se ne mogu izvući.

“A njihovi koalicijski partneri, koji su se toliko kleli u tržišno gospodarstvo, preko noći su od toga da će podržati taj zakon prešli u to da je naš prijedlog politikantski”, rekao je Troskot i dodao da je premijer Plenković po tom pitanju pogubljen.

 


Komentari