Bandić gleda prema parlamentarnim izborima: ‘Izborni zakon se mora mijenjati, građani moraju birati, a ne glasati’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U Zagrebu je danas jedna osoba zaražena koronavirusom, a ukupno je 463 zaraženih. Dobra vijest je da je 299 osoba potpuno izliječeno.

Također, u protekla 24 sata obavljeno 191 testiranja, što je 6361 testova ukupno, a gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je podatak da je postotak zaraženih od ukupno testiranih tek 1 do 2 posto.

“Devet do deset puta je više onih koji su preboljeli koronavirus nego novooboljelih, što je dobro za Zagreb i Hrvatsku”, rekao je Bandić.

Osvrnuo se i na parlamentarne izbore rekavši kako je on “svaki dan u kampanji i svaki dan polaže račune građanima Zagreba”. Dodao je kako će njegova stranka u Saboru Vladi dati dva prijedloga.

“U roku od dva tjedan ćemo osnovati Hrvatsko selo 365 s programom oživljavanja sela. Imamo 400.000 zemljišta i uvozimo 65 posto hrane, a ne bismo trebali ništa uvoziti. Sučeljavamo se s covidom-19 koji je globalni problem, a zemlje zatvaraju granice, oslanjaju se na lokalno. Tu pada na testu i EU, Njemačka je zabranila izvoz. Kamo sreće da imamo razvijene grane da ne ovisimo o drugima. Ali selo je opustošeno”, istaknuo je Bandić.

“Drugi prijedlog je izborni zakon. Svejedno je kad su izbori nego s kojim zakonom idemo na izbore, dok se ne izmijeni, dok građani ne počnu birati umjesto glasati nema pomoći”, rekao je Bandić dodavši kako će Zagreb za dvije godine biti “ono što je bio i bolje od toga”.

Dodajmo i da se danas se u Nastavnom zavodu dr. Andrija Štampar postavljaju seriološki testovi i riječ je o prvim takvim testovima u Hrvatskoj koji bi trebali pomoći u otkrivanju zaraženih koronavirusom.


Komentari