Bandić dao 50 tisuća kuna gradskog novca Družbi vitezova zlatnog kaleža koji vodi – član Bandićeve stranke

Foto: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić dodijelio je 50 tisuća kuna udruzi Družba vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice  za organiziranje manifestacije XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici.

Ništa tu ne bi bilo sporno, no kako je objavio Radio Student u svojoj emisiji “Strah od slobode”, predsjednik te udruge je Ivan Štefek, ujedno i član stranke Bandić Milan 365.

Udruga Družba vitezova zlatnog kaleža iz Donje Stubice od svesrdnog gradonačelnika Bandića dobila je 50.000,00 kuna za organiziranje manifestacije XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici.

Manifestaciju doduše već godinama organizira Javna ustanova Park prirode Medvednica pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba, a udruga zanimljivog imena prema dostupnim podacima nije organizator, već jedan od sudionika u programu.

Predsjednik Družbe vitezova, odnosno prvi vitez, je svestrani i sveprisutni Ivan Štefek, po zanimanju strojarski tehničar. Dotični je uz to i vijećnik u gradskom vijeću Donje Stubice, zaposlenik i član upravnog vijeća Javne ustanove Park prirode Medvednica, član Bandićeve stranke i kandidat na parlamentarnim izborima u III. izbornoj jedinici gdje je stranka osvojila čak 0.46% glasova.

Štefek je političku karijeru započeo kao laburist, ali se u ožujku 2019. učlanio u Bandićevu stranku, što je očito bio važan razlog da građani Zagreba, iako izmučeni potresom, poplavama i svekolikom devastacijom grada, počnu financirati rad njegove udruge. Ili je pak razlog to što je Štefek s 10.000 kuna financirao redovitu političku aktivnost stranke BM 365, pa mu se tako uloženo višestruko vratilo. A možda se samo radi o Bandićevoj viziji upravljanja gradskim parama u maniri feudalnog gospodara”, stoji u Facebook objavi Straha od slobode.

Stranke objavile tko ih je sve donirao na izborima: Bandićevu stranku najviše donirali – Zagrepčani


Komentari