Anka Mrak-Taritaš oplela po vladajućima u Gradu i Vladi zbog obnove: ‘To je Plenkovićeva sramota i grijeh!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš iz  izjavila je u utorak od obnove Zagreba, kojeg je prije 17 mjeseci pogodio potres, neće biti ništa i kako je izostanak volje za obnovom „najveća sramota Vlade Andreja Plenkovića“.

“Sedamnaest mjeseci nakon potresa od obnove Zagreba i dalje nema ništa, nema više ni sastanaka između Vlade i Gradske uprave, a čak su se i Damir Vanđelić, ravnatelj Fonda za obnovu i ministar gospodarstva Darko Horvat prestali raspravljati po medijima tko je više ili manje kriv”, rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Za ilustraciju što se u tom vremenu moglo učiniti,  podsjetila je kako je Empire State Building (neboder u New Yorku od 102 kata) izgrađen za šesnaest mjeseci, „i to bez prekidanja prometa“.

Zastupnica je upozorila kako je prošlo već osam mjeseci otkako je novac iz Fonda solidarnosti EU na računu Vlade te „kako prijeti opasnost da Hrvatska postane prva članica koja novac nije potrošila u roku i mora ga vratiti u EU proračun, dok Vlada stalno pronalazi neke alibije zašto se ništa ne događa, od Zakona, Programa mjera, do Fonda“.

Mrak-Taritaš smatra kako je „sada već potpuno sigurno“ da od obnove Zagreba neće biti ništa „jer je za potrebno znanje, dobro upravljanje i volja, a nema ničeg od toga“.

Zaključila je kako je to što nema volje “najveća sramota Plenkovićeve Vlade i grijeh nečinjenja”.


Komentari