Anka Mrak-Taritaš odgovorila Bandiću na prozivke o Gunji: ‘Koji nesposobni bjednik’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Anka-Mrak Taritaš preko svog je Facebook profila komentirala situaciju u Gunji nakon što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao kako neće slijediti primjer iste.

“Izvlačenje Gunje kao primjera koji gradonačelnik neće slijediti, događa se gotovo dva tjedna nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Zagreb, a u kojem su stradale tisuće zgrada i bez krova nad glavom ostalo više stotina ljudi”, napisala je Mrak-Taritaš.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“[KOJI NESPOSOBNI BIJEDNIK…]

Ključ obnove poplavljenih područja je bio zadržati ljude u Cvelferiji, ne dopustiti da se ljudi rasele dok se provodi obnova. Zato je faktor vrijeme bio odlučujući za sve što se tamo poduzimalo. Radilo se po izlicitiranim cijenama po pozivnom natječaju, koje su se dobile tako da su izbačene najjeftinija i najskuplja i onda određena srednja cijena od onih preostalih. Radile su sve tvrtke koje su mogle pratiti tako zadane rokove i cijene.

I takve cijene radova, ostvarene pod takvim uvjetima, bile su još uvijek povoljnije od bilo kojeg pojedinačnog graditeljskog pokušaja aktualnog gradonačelnika, iako su one dobivane na javnom natječaju, s najpovoljnijim izvođačem (obično vezanim kumstvom ili nekakvim interesom s gradonačelnikom).

U obnovi poplavom zahvaćenih područja, koje je tada bilo najveće gradilište u Europi, izgrađeno je i opremljeno tristotinjak novih kuća (energetskog razreda B) obnovljeno više od 2000 kuća i 38 javnih objekata. Iako je poplava bila u svibnju, učenici su u obnovljene škole krenuli na vrijeme, početkom rujna.

Cijelu priču oko “marifetluka u Gunji” odradio je gradonačelnikov stranački intimus (inače, pravomoćno osuđeni lopov), koji je, prije nego se učlanio u stranku Milan Bandić 365, držao moju sliku na zidu. Istražne radnje koje je provodio DORH, pokazale su da nikakvih “marifetluka” oko Gunje nije bilo.

Izvlačenje Gunje kao primjera koji gradonačelnik neće slijediti, događa se gotovo dva tjedna nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Zagreb, a u kojem su stradale tisuće zgrada i bez krova nad glavom ostalo više stotina ljudi. U ovih dva tjedna, kako to svjedoče predstavnici resornog ministarstva, Grad Zagreb i njegov gradonačelnik još nisu odlučili hoće li biti partneri u obnovi grada”, napisala je Mrak-Taritaš.


Komentari