Anka Mrak Taritaš: ‘ Mi ne držimo figu u džepu, nismo netko za koga ne znate što će zastupati’

FOTO: Facebook / Anka Mrak Taritaš

Amsterdamska koalicija jača, protekli tjedan se pridružio HSU, a sredinom veljače trebali bi se priključiti Demokrati Miranda Mrsića.

“Mi smo opcija koja razgovara na dvije razine: s onima koji će imati svoje kandidate na listi te sa strankama koje nam žele dati potporu, a tu se javljaju i regionalne stranke koje nešto znače na svom prostoru, ali nisu nacionalne. U visokoj fazi dogovora smo s Demokratima i Laburistima, 23. veljače ćemo predstaviti listu, a imamo još tri stranke koje su nam se javile, s kojima pregovaramo, ali pričekat ćemo s njihovim imenima još malo”, rekla je u razgovoru za Večernji list predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

“Što se tiče onih s kojima ne bismo razgovarali, odmah smo stavili ogradu da nas ne zanima HDZ, stranka Milana Bandića i oni koji su njihovi koalicijski partneri, što u Saboru što u Gradskoj skupštini, s njima nemamo što razgovarati, kao ni sa svima onima koji su desno ili ekstremno desno, a tu ubrajam i Živi zid kao desnu protueuropsku stranku.”, objašnjava Mrak Taritaš.

“SDP je svoju šansu i obvezu, na žalost, prokockao. SDP je nakon parlamentarnih izbora bio najjača oporbena stranka, i sada su to nominalno, i trebali su govoriti i suprotstaviti se svemu onome što je radio HDZ. A HDZ im je praktički na tjednoj razini na pladnju davao niz afera o kojima su trebali progovarati, no oni su umjesto toga svu energiju koristili za unutarstranačka preslagivanja. SDP se treba konsolidirati, proći svoju katarzu, a nakon euroizbora vidjeti gdje su i kako su. Mi smo spremni za razgovor, ali ne tako da nas doživljava kao nekoga tko prirodno ide s njime, nego želimo razgovor s ravnopravnim partnerima”, rekla je Taritaš.


Komentari