ANDRIJA MIKULIĆ: ‘Klub SDP-a je prvi klub iz kojeg su dva zastupnika otišla u Klub gradonačelnika’

Dražen Komar

Predsjednik zagrebačke Skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je u petak kako uopće ne dvoji hoće li imati većinu za izglasavanje gradskog proračuna za 2019. koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, dok je na prozivke prvog zagrebačkog SDP-ovca Gordana Marasa da politički trguje kako bi Bandiću osigurao većinu odgovorio da je saborski Klub SDP-a prvi iz kojega su dvoje zastupnika prešli u klub Bandićeve stranke.

“Dana 13. prosinca je sjednica Gradske skupštine. Jedna od točaka je donošenje najbitnijeg političkog dokumenta, a to je proračun Grada Zagreba za 2019. godinu. Uopće ne dvojim da li ćemo imati većinu za donošenje proračun”, izjavio je Mikulić novinarima, upitan ima li dovoljno ruku za usvajanje proračuna i što očekuje da će se dogoditi na sjednici Skupštine.

Za Marasove prozivke da mu je zabranio održavanje konferencije za novinare u Skupštini odgovorio je kako je Maras dobro upoznat da konferenciju mogu održati samo gradski zastupnici, te da mu je žao što “uporno show i svoje nepodopštine koje izvodi u Hrvatskom saboru želi preseliti u Gradsku skupštinu”.

“Dakle, kolega Maras jako dobro je upoznat s procedurama Poslovnika članka 181. tko može održati tiskovnu konferenciju u prostorijama Gradske skupštine. To su gradski zastupnici”, poručio je Mikulić.

Rekao je da su danas SDP-ovci na njihov zahtjev dobili i odgovor od Gradske skupštine, u kojemu je navedeno da Klub gradskih zastupnika SDP-HSS-Naprijed Hrvatska može održati konferenciju u dvorani Gradske skupštine u 10,30 sati, što se odnosi na gradske zastupnike, dok predstavnici stranaka to mogu učiniti bilo gdje izvan zgrade, prenosi Hina.

Marasu se neće dozvoliti da izaziva nered u Gradskoj skupštini

“Što se tiče kolege Marasa, on jednostavno želi izazvati nered i to mu se neće ovdje dozvoliti. Da li će on to raditi negdje drugdje, ja to ne znam. U Gradskoj skupštini neće. On je saborski zastupnik, on nije gradski zastupnik i prema tome nema pravo ovdje u prostorijama održavati tiskovnu konferenciju. Vi znate da je on to pokušao u nekoliko navrata i nije on taj koji se može izdići iznad ostalih gradskih zastupnika”, poručio je.

Marasa je pozvao da umjesto jedne, održi dnevno dvije ili tri tiskovne konferencije, “jer na taj način samo SDP-u pada rejting, sve su lošiji i tako će biti i u budućnosti”.

“I neka on samo nastavlja sa svojim tiskovnim konferencijama, a mi ćemo imati ne dvostruko, nego trostruko bolji rejting nego SDP. I podsjetit ću vas – Klub SDP-a je prvi klub iz kojeg su dva zastupnika otišla u Klub gradonačelnika”, poručio je Mikulić.


Komentari