Ana Lederer nova je pročelnica Ureda za kulturu: ‘Bandić pokleknuo pred Hasanbegovićem, trgovačka koalicija u Zagrebu osigurana’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Ana Lederer, zagrebačka zastupnica Neovisnih za Hrvatsku, nova je pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Zlatko Hasanbegović tako je odnio političku pobjedu nad zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je za spomenuto mjesto kandidirao Milanu Vuković Runjić, zastupnicu njegove Stranke rada i solidarnosti.

Neovisni za Hrvatsku su još prošle godine, kada su u Skupštini ušli u koaliciju s Bandićem, naglašavali da će se sigurno prijavljivati na natječaje za pročelnička mjesta. Istaknuli su tada kako upravo za resor kulture imaju odličnu kandidatkinju jer je Ana Lederer od 2005. do 2013. bila intendantica zagrebačkog HNK i Hasanbegovićeva zamjenica u Ministarstvu kulture.

Njezino ime sada i službeno stoji na stranicama Grada Zagreba.

Imenovanje nove pročelnice komentirao je gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska.

Lederer je pročelnica Ureda za kulturu grada Zagreba! Bandić pokleknuo pred Hasanbegovićem, trgovačka koalicija u Zagrebu osigurana.

Bandić popustio pod pritiskom Hasanbegovića i dao ono što se svima kleo da nikad neće, mjesto pročelnika nekog gradskog ureda.

Trgovačka koalicija u Zagrebu koju čine BM365, HDZ i NHR je time zapečaćena.

Sada je jasno zašto su na posljednjoj sjednici NHR glasali za sve što je gradonačelnik poželio (Plan gospodarenja otpadom, javna rasvjeta itd.) kao i zašto su povukli točku oko privatizacije Dinama. Postali su dio sustava protiv kojeg su se, navodno, borili! napisao je Petek na svojoj službenoj Facebook stranici.

Komentari

Komentari