Ana Lederer: ‘Imala sam odličnu suradnju s Milanom Bandićem’

Foto: YOuTube/ Jadran Tv

Ana Lederer, bivša pročelnica u Uredu za kulturu, gostovala je u emisiji N1. Osvrnula se na poništenje njezinog natječaja, u kojoj će instituciji sada raditi, ali i na političku trgovinu Milana Bandića.

“Ja sam profesionalna, u kontekstu u kojem sam radila nije mi palo na pamet govoriti protiv osobe čiju politiku sam provodila. Prvog lipnja bio je natječaj kojeg sam tada prošla i sva sam testiranja prošla, i sve što je naknadno ustanovljeno je više nego smiješno – sad odjednom nakon sedam mjeseci se ustanovila greška. Meni je potpuno jasno o čemu se radi. Postala sam marginalizirana u tom kontekstu. Pitanje je, naravno, i što je bilo prije i do koje mjere sam ja uopće mogla provoditi kulturnu strategiju. U postojećim okolnostima političkim bilo je za očekivati da ću ja postati nepoželjna, a trebalo je sada samo naći neki razlog, pa makar i izmišljeni, o čemu će Upravni sud kad se budem žalila, donijeti svoj pravorijek i svoje mišljenje.” rekla je Lederer za N1.

Ona je s Milanom Bandićem imala odličnu suradnju dok je bila u HNK. Kako kaže, trudila se čak i kada ju je on omalažavao. Postalo joj je jasno da ju želi smjeniti.

Na pitanje je li onda funkcija pročelnica politička, Lederer je odgovorila kako stručnost treba biti temeljno polazište. Potvrdila je predavanje zahtjeva za aktiviranje mandata u Gradskoj skupštini, ali se također vraća na mjesto znanstvene suradnice na Akademiji dramskih umjetnosti.

Na kraju se osvrnula i na rast saborskog kluba Milana Bandića, te komentirala kako je to za nju čista politička trgovina, samo institucije to trebaju dokazati.


Komentari